Kremlin: S-400 anlaşması geçerli

Kremlin, Türkiye'ye S-400 savunma sistemi sevkiyatının 'ertelendiği ya da anlaşmanın yürürlükte olduğunun söylenemeyeceği' yönündeki haberleri bir defa daha yalanladı.

Kremlin: S-400 anlaşması geçerli

Kremlin, Türkiye'ye S-400 savunma sistemi sevkiyatının 'ertelendiği ya da anlaşmanın yürürlükte olduğunun söylenemeyeceği' yönündeki haberleri bir defa daha yalanladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, anlaşmanın rafa kaldırılmadığını Türk yetkililerin pek çok defa söylediğini vurguladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'ye S-400 sevkiyatının ertelenmekte olduğu haberlerinin doğru olup olmadığı ve anlaşmanın hâlâ geçerli olup olmadığı şeklindeki soru karşısında şunları söyledi:

"(Anlaşma) tabii ki geçerli. Söz konusu anlaşma, Türk meslektaşlarımız tarafından hem en üst düzeyde hem de başka seviyelerde defalarca doğrulandı. Anlaşma gerçekleştirilme aşamasında."

Kremlin'in söz konusu açıklaması, Türkiye Dışişleri'nden yapılan benzer bir demeci izliyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy da "Son günlerde bazı basın yayın organlarında Türkiye'nin ABD'nin talebi üzerine S-400 tedariğini ertelemeyi değerlendirdiğine ilişkin olarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamalar, S-400 anlaşmasından vazgeçmesi için ABD'nin Türkiye'ye yaptığı baskıların farklı şekillerde devam ettiği bir döneme denk geliyor.

Kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Etiketler
Kremlin Türkiye