114 ülkeden on binlerce kişi yarın iklim grevinde

Dünyanın dört bir yanındaki genç iklim aktivistleri yarın ikinci küresel iklim grevine çıkıyor.

114 ülkeden on binlerce kişi yarın iklim grevinde

Yaşadıkları ülkelerin liderlerinden iklim değişikliğine karşı harekete geçmesini talep eden gençler, yarın 114 ülkede, bin 400 şehir ve kasabada ikinci defa iklim grevine çıkıyor.

Yeşil gazetenin haberine göre, 15 Mart 2019’daki ilk küresel iklim grevinde 1,4 milyon çocuk okula gitmemiş ve iklim eylemi çağrısında bulunmuştu. Yarınki eylemlerde katılımın çok daha fazla olacağı ifade ediliyor. İsviçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in başlattığı Fridays for Future’un (İklim İçin Okul Grevi) bildirdiği sayılara göre, iklim grevine en fazla şehir ve kasabayla katılan ülkeler Almanya (215), ABD (159), Birleşik Krallık (141) ve İsveç (116).

TÜRKİYE'DEKİ GREVCİLERDEN ÇAĞRI

Okul grevleri, Türkiye’de de 15 Mart’tan beri düzenli olarak yapılıyor. 15 Mart’tan bu yana İstanbul başta olmak üzere birçok farklı şehirde genç aktivistler, enerji politikalarının değişmesini, sera gazı emisyonlarının acil önlemler ile azaltılmasını ve Paris Anlaşması’nın ortaya koyduğu 1,5 C derece hedefi için ülkelerin hemen şimdi harekete geçmesini talep ediyor. Anketlere göre, Türkiye’de iklim değişikliğinden endişeli eden sadece çocuklar değil. Türkiye’de her dört kişiden üçü iklim değişikliğinden endişeli, nüfusun yüzde 83’ü temiz enerji dönüşümü talep ediyor. Her on kişiden 6’sı ise etkilerin şu anda ülkemizde hissedildiğini ifade ediyor.

114 ülkeden on binlerce kişi yarın iklim grevinde - Resim : 1

Etiketler
Grev