Partiler arası Brexit görüşmeleri çöktü

İngiltere'de ana muhalefet partisinin lideri Corbyn, Başbakan May'e gönderdiği mektupla Brexit görüşmelerinden çekildiklerini açıkladı.

Partiler arası Brexit görüşmeleri çöktü

İngiltere’de ana muhalefette yer alan İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn, İngiltere’nin AB’den ayrılması (Brexit) anlaşmasına yönelik hükumetle yürüttükleri görüşmelerden çekildiklerini açıkladı.

Başbakan Theresa May’e mektup yollayan Corbyn, partisi ile iktidardaki Muhafazakar Parti arasında yürütülen Brexit anlaşmasını parlamentodan geçirmeye yönelik görüşmelerden çekildiklerini duyurdu.

Corbyn, “Aramızdaki önemli politika ayrılıklarını gideremedik. Daha da önemlisi, hükümetinizin giderek zayıflaması ve istikrarsız hale gelmesi, üzerinde anlaşacağımız hiçbir şeyin güvence altında olmayacağı anlamına geliyor” dedi. Corbyn, partisinin parlamentoda daha önce 3 kez reddedilen Brexit anlaşmasına ret oyu vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

İngiltere ile AB, geçen ay yapılan zirvede, Brexit’i 31 Ekim’e erteleme kararı almıştı. Başbakan Theresa May, anlaşmanın parlamentodan geçebilmesi için İşçi Partisine diyalog çağrısında bulunmuş, bunu takiben partiler arasında görüşmeler başlamıştı.

Etiketler
Brexit İngiltere Muhalefet