Donald Trump Orta Doğu iddialarını yalanladı: Gerekirse...

ABD Başkanı Donald Trump: "Orta Doğu'ya 120 bin asker göndereceğim haberleri yalan, gerekirse çok daha fazlasını yollayabilirim"

Donald Trump Orta Doğu iddialarını yalanladı: Gerekirse...

ABD Başkanı Donald Trump, New York Times gazetesinin dünkü nüshasında bulunan "Trump, Orta Doğu'ya 120 bin asker yollamayı planlıyor" iddialarını yalanladı.

Trump, gerekirse bölgeye 120 binden "çok daha fazla" asker gönderebileceğini söyledi.

New York Times, Trump'ın milli güvenlik yetkilileri ile yaptığı bir toplantıda geçici Savunma Bakanı Patrick Shanahan'in yeni bir askeri plan sunduğunu belirtmişti. Haberde bu planda İran'ın ABD askerlerine saldırması veya nükleer silah yapımını hızlandırması durumunda Orta Doğu'ya "120 bin asker gönderileceği" ifadelerinin yer aldığı iddia edilmişti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, "Bence bu kesinlikle yalan haber. Yani, bunu yapardım kesinlikle, ama bunun için bir plan yapmadık. Umarım bu durum için plan yapmak zorunda kalmayacağız.Yaparsak da bu sayıdan çok daha fazla asker yollardım" dedi. Gazetecilere "bu haber nerede yayımlandı" diye soran Trump, "New York Times yalan habercidir" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Donald Trump