Avrupa Konseyi'nden Brexit açıklaması: Yüzde 30 ihtimalle...

Avrupa Konseyi Başkanı Tusk: "Brexit yüzde 30 ihtimalle gerçekleşmeyecek"

Avrupa Konseyi'nden Brexit açıklaması: Yüzde 30 ihtimalle...

Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Konseyi'nin başkanı Donald Tusk, ikinci bir Brexit referandumu durumunda Britanya halkının Brexit'i reddedeceğini düşündüğü için Birleşik Krallık'ın AB'de kalma ihtimalinin "yüzde 30" olduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi'nden Brexit açıklaması: Yüzde 30 ihtimalle... - Resim : 1

Tusk, halkın Brexit'i 2016 referandumunun ardından ciddi bir şekilde tartışmaya başladığını ve bugün kararlarını değiştirmeleri için birçok neden gördüğünü söyledi. Eski Britanya Başbakanı David Cameron'un "Brexit referandumu" kararını bir yanlış hesaplama olarak nitelendiren Tusk, "İnsanlar ayrılmanın ne gibi sonuçları olduğunu gördüler, bugün olsa farklı sonuç beklerdim" dedi.


Polonya gazetesi Gazeta Wyborcza'ya konuşan Tusk, "2016'daki referandumdan sonra durumu kabullenirsek, Brexit'in gerçekleşeceğini düşündüm.Bugün bence Brexit'in gerçekleşmeme ihtimali yüzde 20 ile yüzde 30 arasında" ifadelerini kullandı.

Brexit'in orijinal gerçekleşme tarihi 29 Mart 2019'du, ancak Başbakan Theresa May Avam Kamarası'nın kabul edeceği bir anlaşma sunamadığı için süreç uzatılmıştı.

The Guardian'ın 6 Mayıs 2019 tarihli nüshasının manşetinde yer alan habere göre İşçi Partisi'nin çoğunluğu ikinci bir referandum sözü verilmediği sürece May'in sunacağı Brexit anlaşmasını desteklemeyi planlamıyor.

Etiketler
Brexit