İran'dan ABD açıklaması: Boyun eğmeyeceğiz

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'nin yeni bir anlaşma için öne sürdüğü şartları hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini söyledi.

İran'dan ABD açıklaması: Boyun eğmeyeceğiz

ABD’nin İran’dan petrol alan ülkelere yaptırım muafiyetini sona erdirmesi sonrası İran’dan açıklama geldi. Laricani, nükleer anlaşmayı tek taraflı fesheden ABD’nin yaptırım kararlarına boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

İran'dan ABD açıklaması: Boyun eğmeyeceğiz - Resim : 1

İran resmi ajansı IRNA‘nın haberine göre, İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD’nin yeni bir anlaşma için öne sürdüğü şartları hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini söyledi. Laricani, ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilme kararının ardından duyurduğu 12 maddenin mantıksız olduğunu ifade etti.

ABD’nin öne sürdüğü şartların asla kabul edilmeyeceğini vurgulayan Laricani, “Bizden ABD’nin isteklerine boyun eğmemizi beklemeyin. Bu 12 şart İran’ı zillete atacaktır. Bu yüzden direnmekten başka yol yoktur” dedi.

‘PES EDECEKLER’

ABD’nin baskılarına karşı halka sabırlı olmaları çağrısında bulunan Laricani, “ABD’nin liyakatsiz yöneticileri, pes etmek zorunda kalacak ancak biz sabırlı olmazsak istediklerine ulaşarak bize de Suudi Arabistan’a yaptıklarını yapacaklar. ABD, Suudi Arabistan’ın hem parasını alıyor hem de onları aşağılıyor. Biz böyle değiliz bu milletin hakkını savunmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yaptırımlar nedeniyle ekonomik olarak zor zamanlar geçirdiklerini dile getiren Laricani, ülkede kendi kendine yeten bir ekonomik sistem oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Etiketler
ABD - İran yaptırımları İran