Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye yerel seçim çağrısı!

Açıklamada çağrının, Güneydoğu Anadolu bölgesinde bazı seçilmişlere mazbatalarının verilmediği haberlerinin ardından yapıldığı belirtildi.

Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye yerel seçim çağrısı!

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Anders Knape, yazılı bir açıklama yayınlayarak Türk yetkilileri 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından 'seçmenlerin kararına saygı duymaya' çağırdı.

Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Anders Knape, Türkiye’den gelen raporlara göre 31 Mart yerel seçimlerindeki zaferlerine rağmen Güneydoğu Anadolu Bölgesinde belediye başkanlığına atanmamış seçilmiş temsilciler hakkında seçmenin kararına saygı duymaya çağırıdı

Anders Knape: “Yerel seçimlerin izlenmesinden sonra Kongre tarafından belirtildiği gibi, herhangi bir Avrupa Konseyi devletinde egemen olan halkın demokratik seçimleri ve kararlarına tam saygı gösterilmelidir. Seçmenlerin iradesinin uygulanmasının demokratik sistemlerde mutlak önceliği vardir “ dedi. Türk makamlarını, İstanbul'daki yerel seçimlerin kesin sonuçlarını en kısa sürede sonuçlandırmaya ve her zamanki gibi seçmenlerin aldığı kararları uygulamaya çağırıyoruz.

31 Mart'ta seçilen yerel temsilciler, görevlerini özgürce ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ilkelerine uygun olarak kullanabilmelidir.

Kongre Başkani: “Sectikleri siyasi parti ne olursa olsun, bu durum belediyelerde yeni seçilen belediye başkanları için ayni zamanda uygun kaynaklar ve adil koşullar anlamına da gelir” diyerek sozlerini bitirdi.

Etiketler
Ağrı Seçim Türkiye Yerel Seçim