Çin Orta Doğu'da barışı sağlamak için çağrı yaptı

Çin Dışişleri Bakanlığı, 9 Nisan Salı günü, ABD'nin İran silahlı kuvvetlerini bir "terör örgütü" olarak tanımlamasından sonra çağrıda bulundu.

Çin Orta Doğu'da barışı sağlamak için çağrı yaptı

Çin Dışişleri Bakanlığı, 9 Nisan Salı günü, ABD'nin İran silahlı kuvvetlerini bir "terör örgütü" olarak tanımlamasından sonra, ilgi ülkeleri Orta Doğu'da barış ve istikrar doğrultusunda daha çok çaba göstermeye çağırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü Birleşik Devletler’in İran Devrim Muhafızlarını "yabancı bir terör örgütü" olarak tanımlamıştı. Bu karar, Birleşik Devletler'in bir başka bir ülkenin ordusunu ilk kez bir "terör örgütü" olarak tanımlaması olarak kaydediliyor.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi, böyle bir tanımlamaya yanıt olarak yaptığı açıklamada, ABD tarafından takınılan bu tutumun bölgede ve dünyada barışı tehlikeye attığını söyledi ve öte yandan ABD'nin Asya'daki silahlı güçlerini bir "terörist grup" olarak tanımladı.

Salı günkü brifingi sırasında Lu, Çin'in daima bütün ülkelerin güç politikalarını izlemekten ve şiddete başvurmaktan ziyade, Birleşmiş Milletler Şartı ilkelerine ve önerilerine dayalı uluslararası ilişkiler çerçevesinde davranması gerektiğini savunduğunu söyledi.

Lu, "ilgili ülkelerin ve özellikle bölge dışındaki önemli güçlerin Orta Doğu'da gerilimi tırmandıracak önlemler almak yerine bölgede barış ve istikrara yol açacak adımlar atacaklarını umuyoruz" dedi.

Etiketler
Ağrı İran Silah