Nagehan Alçı: Ben bu cesur kadına şapka çıkarıyorum!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'i cami saldırısında katledilen Müslümanlara tutunduğu tavır nedeniyle övdü.

Nagehan Alçı: Ben bu cesur kadına şapka çıkarıyorum!

Nagehan Alçı "Hayran olduğum kadın başbakan" başlıklı yazısında "Ezber bozan bir çıkış bu. Küçücük bir ülke dünyadaki radikalleşme trendine kafa tutuyor. " dedi.

İŞTE O YAZI:


Yeni Zelanda bizim için dünyadaki en uzak noktalardan biri. Hakkında çok az şey bildiğimiz, radarımıza neredeyse hiç girmeyen, ufacık nüfuslu bir ülke.

Ama bu küçük ülke geçen cuma günü yaşadığı korkunç saldırıdan sonra bütün dünyaya öyle bir ders veriyor ki... O küçük ülkenin unutmaya yüz tuttuğumuz empati kavramını öyle içten benimsemiş, öyle cesur, öyle samimi bir başbakanı var ki!

Dün Başbakan Jacinda Ardern büyük bir meydanda cuma namazı için Müslümanlarla bir araya geldi. Namaz devlet radyo ve televizyonundan naklen yayınlandı. Başbakan başörtüsü ile geldiği tören alanında “Hz Muhammed, sallallahu aleyhi ve sellem” diyerek başladı konuşmasına ve “Biz biriz” diye haykırdı.

Daha sonra ezan başladı, ardından 2 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Ve bu tören saldırının yaşandığı caminin hemen yanı başında gerçekleşti.

Öyle kucaklayıcı, öyle candan bir yas, öyle sahici bir sahiplenme yaşanıyor ki Yeni Zelanda’da camide öldürülen masum insanlar için. 11 Eylül’den beri Batı’da yükselen Müslüman düşmanlığını yok saymaya, bu düşmanlığın adını koymaktan imtina etmeye adeta ant içmiş çevrelerin panzehiri sanki Yeni Zelanda Başbakanı’nın kucaklayıcı tavrı. Ezber bozan bir çıkış bu. Küçücük bir ülke dünyadaki radikalleşme trendine kafa tutuyor. Cesurca ve yeniden çoğulculuğu, hümanizmi ve farklılıklara saygıyı hatırlatıyor.

Ben bu cesur kadına şapka çıkarıyorum! Helal olsun Jacinda Ardern! Dünyada liberal değerler Yeni Zelanda’dan gelen bu kararlı ve özgürlükçü çığlıkla yeniden güçlenecek…

Etiketler
Nagehan Alçı Habertürk Müslüman Saldırı