Dicle Nehri'nde can pazarı! 85 ölü...

Dicle Nehri’nde bir teknenin alabora olması nedeniyle 85 kişi yaşamını yitirdi.

Irak’ta Dicle Nehri’nde aşırı yüklemeden dolayı bir tekne battı. Batan feribotta ölü sayısı en az 85’e yükseldi.

Dicle Nehri’nin Musul’a yakın bir kısmında meydana gelen olayda tekne, kapasitesinin üzerinde yüklenmeye maruz kaldı. Teknenin kısa süre sonra battığı ve en az 40 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Musul Sivil Savunma İdaresi Başkanı Hüsam Halil, bölgede çalışmaların başlatıldığını ve ondan fazla kişinin kurtarıldığını söyledi.

Reuters’a açıklamalarda bulunan bir yetkili, teknede bulunanların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu ve yüzmeyi bilmediklerini ifade etti.

Yetkili, arama kurtarma ekibinin yoğun uğraşlar verdiğinin ve şimdiye kadar 12 kişi kurtarıldığını söyledi.

Teknede 200 kişinin olduğu sanılıyor.

SORUŞTURMA TALİMATI

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Musul’da 50’nin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden olan feribot kazasına ilişkin acil soruşturma açılması talimatı verdi.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Abdulmehdi’nin Musul’da bir feribotun batması sonucu sivillerin hayatını kaybettiği olayı yakından takip ettiği ve derhal soruşturma açılması talimatı verdiği belirtildi.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Musul’da Dicle Nehri açıklarında bir feribotun batması sonucu 55 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Bedir, hayatını kaybedenlerden 33’ünün kadın, 12’sinin çocuk olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise Musul’daki Adli Tıp Kurumu’na 30 kişinin getirildiğini aktarmıştı.

Yerel kaynaklar, feribotun kapasitesinin 50 kişilik olduğunu iddia ediyor.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Irak devlet televizyonuna göre, Abdulmehdi, Musul'da Dicle Nehri açıklarındaki meydana gelen feribot kazasında hayatını kaybedenlerin anısına tüm ülke genelinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde bugünden başlamak üzere 3 gün milli yas ilan edildiğini açıkladı.