Katalan liderden Venezuela tepkisi

Katalanların sürgündeki eski lideri Puigdemont AB'ye Madrid'de olup bitenden çok Venezüella'da yaşananlarla ilgilenmesi nedeniyle tepki gösterdi.

Katalan liderden Venezuela tepkisi

Katalanların sürgündeki eski lideri Puigdemont "AB neden Madrid'de olup bitenden çok Venezüella'da olup bitenle ilgileniyor" sözleriyle tepki gösterdi.

İspanya Yüksek Mahkemesi'nde 12 Katalan ayrılıkçı liderin ağır hapis istemiyle yargılanmaya başlaması nedeniyle eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont bölgenin Berlin'deki temsilciliğinde basın toplantısı düzenledi.

AB'nin dünyanın her yerinde insan haklarını savunduğunu ancak Katalonya konusunda kendi kapısının önüne bakmadığını söyleyen Puigdemont, "AB, neden Madrid'de olup bitenden çok Venezüella'da olup bitenle ilgileniyor" diye sordu.

Madrid'deki Yüksek Mahkeme'de başlayan davanın İspanya'nın yargı sistemi ve demokrasisi için bir stres testi olduğu değerlendirmesini yapan Katalan lider, bağımsızlık isteyenlere "Kendinize güvenin ve liderlerinize bakın" diye seslendi.

Sputnik'te yer alan habere göre; bağımsızlık isteyen Katalan liderlerin çok güçlü olduklarını ve bağımsızlık dahil 2 milyondan fazla insanın değerlerini savunduklarını dile getiren Puigdemont, Katalonya'da son yapılan seçimlerde bağımsızlık yanlısı partilere verilen desteğin açıkça bağımsızlığa karşı olan partilere verilen destekten daha yüksek olduğunu, buna saygı gösterilmesi gerektiğini anlattı.

Bir ara Madrid'in kırmızı bültenle peşine düşüp tüm Avrupa'da yakalamaya çalıştığı sürgündeki lider, "Evime ve aileme dönmek istiyorum. Ama ben güçler ayrılığının olduğu gerçek bir demokrasiye dönmek istiyorum ve İspanya'da bu mümkün değil" diye konuştu.

Etiketler
Venezuela