Sarı Yelekliler siyasete giriyor

Sarı Yelekliler Hareketi, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacağını açıkladı. Sarı Yeleklilerin seçimde yüzde 13 oranında oy alacağı tahmin ediliyor.

Sarı Yelekliler siyasete giriyor

Fransa’da Sarı Yelekliler Hareketi, Mayıs ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılacağını duyurdu.

Sarı Yeleklileri temsil eden bir grup tarafından basına yapılan yazılı açıklamada, “Halk hareketi, vatandaşların öfkesinin, yine halkın beklentilerini karşılayabilmek için siyasi bir projeye dönüştürülmesi ihtiyacını ortaya koyuyor” ifadesi kullanıldı.

Seçimlere girecek grubun liderlerinden 31 yaşındaki hemşire Ingrid Levavasseur, liste başı olarak yarışacak.

SARI YELEKLİLERİN SEÇİMLERDE YÜZDE 13 ORANINDA OY ALMASI BEKLENİYOR

Mazot fiyatlarındaki artışa karşı çıkmak için Kasım ayında başlayan eylemler, daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ekonomi politikalarına yönelik ülke çapında geniş çaplı protesto eylemlerine dönüşmüştü. Sarı Yeleklilerin, son anketlere göre, AP seçimlerinde oyların yüzde 13’ünü alması bekleniyor.

Son anketler, Macron’un iktidar partisinin Mayıs ayındaki seçimlerde yüzde 22,5, aşırı sağcı Marine Le Pen’in partisinin ise yüzde 17,5 oranında oy alacağını ortaya koyuyor.

Kaynak: Euronews

Etiketler
Avrupa Parlamentosu Seçim