Çavuşoğlu'ndan Trump'a yanıt: Bu millet gerekirse aç kalır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’un, “Kürtleri vurursa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” açıklamasına tepki gösterdi.

Çavuşoğlu'ndan Trump'a yanıt: Bu millet gerekirse aç kalır

Mevlüt Çavuşoğlu: "Stratejik ortaklar Twitter’dan konuşmaz. Türkiye'yi ekonomik olarak tehdit etmekle bir yere varamaz. Bu millet “Ben aç kalırım ama boyun eğmem” der, hükümet olarak ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

İşte bunlar Avrupa'nın terörle mücadelede güvenilirliğini zedeliyor. İçeriğinden önce stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmak. Trump Erdoğan'ı iki kere arayarak Suriye'den çekilmek istediklerini söyledi. Yapılan toplantılar ortada. Bize verilen bir belgeye karşılık cevabımızı ABD'ye gönderiyoruz. İçeriğinden önce bunu söylemek isterim.

İçeriğe gelecek olursak zaten 30 KM gibi bir güvenli bölge, bu ABD'nin de fikri değil. Bu sadece ABD'ye değil tüm Avrupa'ya Cumhurbaşkanımızın teklifidir. Obama yönetimi bunu gerçekçi bulmuyordu. Bahanelerle bu fikrimizi desteklemediler. Türkiye'nin kararlılığını gördükten sonra bu fikri ortaya attılar. Biz buna karşı değiliz Bize tehdit oluşturan terör örgütüne biz karşıyız.

Biz Kürtlerin düşman değiliz, tarih boyunca da onları en fazla savunan biz olmuşuzdur.

Trump'a 'Kürt' yanıtı

Irak'ta Kürt kardeşlerimize en çok biz sahip çıktık. SDF, PKK'yı Kürt kardeşlerimizle bir tutmak doğru değil. ABD bu gerçeği zaten bizden çok daha iyi biliyor. Trump'ın üzerinde çok büyük bir baskı var. Güvenlikle ilgili birimleri de ABD'nin çekilmemesi için baskı yapıyor. Son tweetin bir iç baskı olduğunu biliyoruz.

Kullandığı tehdit diline gelince biz tehditten korkmayacağımızı, tehditlere pabuç bırakmayacağımızı söyledik. Sorunu birlikte nasıl çözeceğiz buna bakmamız lazım. Zorluklar ne olursa olsun TC. olarak zorluğu berferaat etmek için ne gerekiyorsa onu yaparız. Bu millet 'Ben aç kalırım ama boyun eğmem' der, hükümet olarak ne gerekiyorsa yaparız.

Normal şartlarda böyle bir iletişimi doğru bulmadığımızı zaten söyledik. Her şeyden önce Türkiye’nin hak ettiği saygıyı ABD ve herkes göstermeli, üslubunu ve davranışlarını da buna göre ayarlamalıdır diyorum.

İdlib açıklaması

"Radikal gruplar, sahada değişik grupları kontrol altında tutmak zorunda değil. İdlib Muhturası başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Ufak tefek aksaklıkları gidermek için de beraber faaliyet yürütüyoruz. Terör örgütlerinin İdlib'in yüzde 50'sni ele geçiediği söylemi doğru değildir. Radikal gruplar alınan tehbirlerden rahatsız ve ılımlılara saldırıyorlar.

AYRINTILAR GELİYOR...

Etiketler
Donald Trump Kürt Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye