Trump, Erdoğan'la konuştuktan sonra kararı açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesi talimatını, danışmanı Bolton'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüşürken verdiği ortaya çıktı.

Trump, Erdoğan'la konuştuktan sonra kararı açıkladı

ABD Başkanı Trump'ın twitter'dan duyurduğu 'Suriye'den çekilme' açıklamasına giden süreçte neler yaşandı? Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın haberine göre sürecin en kritik görüşmelerinden birini ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda yaptı.

14 Aralık Cuma akşam saatlerinde yapılan görüşmede ABD Başkanı, "Suriye'den çekilmemiz durumunda siz geri kalan IŞİD unsurlarını temizleyebilir misiniz?" sorusunu yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı Operasyonu ile 4 bin IŞİD'liyi temizledik. IŞİD'ı yenmek için YPG/PYD terör örgütüne ihtiyaç yok. Biz daha önce de yapabileceğimizi söylemiştik, şimdi de söylüyoruz. Biz yaparız." yanıtını verdi.

Trump, "Tamam siz yapın" dedi; hemen sonra da, görüşme sırasında diğer hattan arattığı ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a "Bolton hatta mısın?" diye sordu. Bolton "Buradayım" deyince Rrump, "Çalışmalara başlayın" talimatını verdi.

Telefon görüşmesinde Bolton ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi İbrahim Kalın'ın da süreçte koordinasyon içinde olmasına karar verildi. 17 Aralık Pazartesi günü de, ABD Başkanı'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, telefonla aradığı İbrahim Kalın'a çekilme için hazırlıklara başladıkları bilgisini verdi.

Etiketler
Donald Trump Recep Tayyip Erdoğan Suriye