Mısır'da sarı yelek satışına kısıtlama

Mısır'da, Hüsnü Mübarek yönetiminin 2011'de devrilmesinin yıldönümü ile eş zamanlı olarak sarı yelek satışına sınırlama getirildi.

Mısır'da sarı yelek satışına kısıtlama

Mısır, Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık diktatörlüğünün halk isyanıyla son bulmasının yedinci yıl dönümü öncesinde ‘sarı yelek’ satışına sınırlama getirdi.

Fransa’da yaklaşık bir aydır devam eden ‘Sarı Yelekliler’ eylemlerinden ilhamla benzer gösterilerin düzenlenmesini engellemek isteyen hükümet, sarı yelek satan şirketlere yönelik bir dizi kısıtlamayı devreye soktu.

Buna göre, iş güvenliği malzemeleri satan şirketlerden perakende satışlarını durdurmaları istendi. Sarı yelekler sadece, hükümet tarafından onay verilen şirketlere ve polis izniyle satılacak. Bu sınırlama, Ocak 2019’un sonuna kadar geçerli olacak.

25 Ocak günü, Mısır’da Mübarek yönetiminin resmen son bulduğu tarih. Yüz binlerce Mısırlı 2011 yılında yaklaşık bir ay boyu Kahire’nin Tahrir Meydanı’nda Mübarek’i protesto etmek için eylemler düzenlemişti. Mübarek’in devrilmesi sonrası seçimle iktidara gelen Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Mursi de, bir kararname ile tüm yetkileri elinde toplamış ve benzer gösteriler karşısında geri adım atmayınca kanlı bir askeri darbe ile devrilmişti.

Etiketler
Mısır