Eski mankenin yüzüne asit atan saldırgana 15 yıl

Miss İtalya finalistlerinden Gessica Notaro'nun yüzüne asit atan eski erkek arkadaşına 15 yıl hapis cezası verildi.

Eski mankenin yüzüne asit atan saldırgana 15 yıl

İtalya'da kadına yönelik şiddetin simgelerinden biri haline gelen eski Miss İtalya finalistlerinden Gessica Notaro'nun yüzüne asit atarak bir gözünü kaybetmesine yol açan eski erkek arkadaşı 15 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Gessica Notaro, Ocak 2017'de Edson Tavares'in asitli saldırısına uğramıştı. Notaro, Tavares'in ayrılmalarının ardından uzun süre peşini bırakmayarak kendisini rahatsız etmesi üzerine "stalking" (takip ederek tacizde bulunma) suçlamasıyla polise başvurmuş ve Tavares hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

30 yaşındaki, Yeşil Burun Adaları asıllı Edson Tavares, saldırının ardından açılan davada 10 yılı asitli saldırı, 8 yılı da stalking nedeniyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Temyiz aşamasında Bologna İstinaf Mahkemesi'nin kararı ise dün açıklandı. İstinaf Mahkemesi, Tavares'in avukatının, stalking ve saldırı suçlarının ayrı ayrı değil birlikte değerlendirilerek cezalandırılması talebini kabul etti ve cezayı 15 yıl 5 ay 20 gün hapis olarak değiştirdi. Cezayı olumlu karşılayan Gessica Notaro, "Tabii ki 18 yıl hapis alsaydı daha iyi olurdu ama bu cezadan da memnunum" dedi.

"BU AŞK DEĞİL"

Notaro, "Mahkemede karar okunurken Edson dönüp bana baktı. Provokatif bir tavrı vardı. Bu şekilde bitmesi inanılmaz, bir film gibi. 3 yıl boyunca beraber uyuduğum biriydi. Ama bunu kendisi istedi" dedi.

29 yaşındaki Gessica Notaro, saldırı sonrasında İtalya'da kadına karşı şiddetle mücadelenin tanınmış isimlerinden biri haline gelmişti. Notaro, daha önce yaptığı açıklamalarda da "(Tavares'in) bana ne yaptığını herkesin görmesini istiyorum. Bu aşk değil" demişti.

Etiketler
Hapis cezası İtalya