İsrail'de 'erken seçim' çekişmesi

Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın istifasının ardından, Başbakan Benyamin Netanyahu ile Eğitim Bakanı Naftali Bennett arasında bir görüşme gerçekleşti.

İsrail'de 'erken seçim' çekişmesi

Ardından Bennett kampından erken seçim haberleri sızarken Netanyahu "Tarihi hata olur" diyerek karşı çıktı.

Netanyahu-Bennett buluşmasının ardından, şahin bakana yakın kaynaklar, görüşmede, 'mümkün olan en kısa zamanda erken seçime gidilmesi kararının alındığını' öne sürdü.

Koalisyon liderlerinin seçim tarihine pazar günü karar vereceğini ileri süren Yahudi Evi Partisi liderine yakın kaynaklar, erken seçim kararının Maliye Bakanı Moşe Kahlon tarafından desteklendiğini ifade etti.

İsrail medyasını erken seçim haberlerinin kaplaması üzerine bir açıklama yapan Netanyahu, "Tarihi hata olur" diyerek frene basmaya çalıştı.

İsrail Başbakanı, erken seçimi önlemek adına Savunma Bakanı görevini de üstlendiğini duyurdu.

"Seçime gitme kararı alındığı söylentileri doğru değil" diyen Likud lideri, sağcı hükümeti devirmeme konusunda bakanlara güveniyorum, zira bu 92'nin tarihi hatasını tekrarlamak olur. O zaman sağcı hükümeti devirip solu iktidara getirmişlerdi, bu da Oslo felaketini İsrail devletinin üzerine salmıştı" dedi.

Netanyahu'nun 'Oslo felaketiyle' kast ettiği İsrail hükümeti ile Filistin Kurtuluş Örgütü arasında yapılan Oslo barış anlaşmaları.

Etiketler
İsrail Erken Seçim Seçim