Suudi Dişişleri Bakanı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Suudi Dişişleri Bakanı Adil Cübeyir'den Cemal Kaşıkçı açıklaması: "Olay bir suç ve büyük bir hata."

Suudi Dişişleri Bakanı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Suudi Savcı, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığı açıklamadan sonra bir açıklama da Suudi Dişişleri Bakanı Adil Cübeyir'den geldi.


Suudi Dişişleri Bakanı Adil Cübeyir açıklamasında, "Olay bir suç ve büyük bir hata. Bu suça karışan herkes soruşturulup yargılanacak" dedi.

Suudi Dışişleri Bakanı, Kaşıkçı cinayetini suç ve büyük bir hata olarak gördüklerini, Kaşıkçı cinayeti olayının artık hukukun kapsamında olduğunu ve bu olayın siyasileştirilmesi çabalarını reddettiklerini söyledi.

Suudi Dışişleri Bakanı sözlerine şöyle devam etti:

"Kaşıkçı olayının siyasileştirilmesi ve Suudi Arabistan'ın içişlerine müdahale çabalarını reddediyoruz. Baştan beri dediğimiz gibi Kaşıkçı cinayetiyle ilgisi olan herkes yargılanacaktır. Cinayetle ilgili hala cevaplanması gereken sorular var. Suudi Arabistan, Kaşıkçı cinayeti gibi davalara bakabilecek bağımsız hukuk sistemine sahiptir.

Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta onu bir ekibin bekleyip beklemediğinden haberdar olduğu konusunda bir fikrimiz yok. Krallığımız bir daha buna benzer bir olayın yaşanmaması için gerekli önlemleri almıştır. Çözüme ulaşmanın en iyi yolu iş birliğidir. Türkiye'nin, Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasını sağlayacak her türlü bilgiyi bizimle paylaşacağını umuyoruz."

Suudi Bakan yaptırımlarla ilgili şu sözleri söyledi: "Kaşıkçı cinayetinden sorumlu bireylere ve kurumlara yaptırım uygulama arasında fark var."

Etiketler
Cemal Kaşıkçı cinayeti Cemal Kaşıkçı