Eski başbakandan iltica başvurusu

Yolsuzluk suçundan 2 yıl hapse mahkûm edilen eski Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Macaristan'a iltica etmek için başvuruda bulundu.

Eski başbakandan iltica başvurusu

Makedonya'da 10 yıl başbakanlık yapan Nikola Gruevski ile ilgili iddialar, Sosyal Demokratların seçimleri kazanmasından sonra ortaya atılmıştı.

Nikola Gruevski'nin devlet imkânlarını özel işlerinde kullandığı, devlet bütçesinden 600 bin Euro'luk Mercedes satın aldığı, ülkedeki ihale ve yatırımlardan aldığı komisyonlarla Avrupa'nın en varlıklı siyasetçilerinden biri haline geldiği kanıtlanmıştı.

Gruevski'nin 9 Kasım'da teslim olup cezaevine girmesi gerekiyordu.

BBC'de yer alan habere göre, ancak verilen tarihte teslim olmayan ve ortadan kaybolan Gruevski, Facebook mesajıyla Macaristan'a iltica başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

'Soros'u durdur' kampanyasının mimarı

Bunlar da ilginizi çekebilir'Seks saplantısı olduğunu öğrendiğim 20 yıllık kocamı affedebilir miyim?'

'Günde 5 kez seks bile yetmiyordu'

Teknoloji dünyasının yeni milyarderleri: Babalarının bodrum katında şirket kurdular
İntihar oyunu Mavi Balina'dan kurtulanlar anlatıyor: 'Tam anlamıyla sanal ölüm tuzağı'

Nikola Gruevski, yolsuzlukların yanı sıra milliyetçi-popülist görüşleriyle ve mülteci karşıtı girişimleriyle de tanınıyordu.

Gruevski, 2015 yılında mülteci akımının en yoğun olduğu aylarda Makedonya sınırlarını mültecilere kapatmıştı.

Eski Makedonya Başbakanı, aynı zamanda Macaristan'da daha sonra uygulanan "Soros'u durdur" kampanyasını bir proje olarak bölgede geliştiren ilk siyasetçi.

Gruevski 2016 yılı sonunda mülteci akımının nedeni olarak gördüğü George Soros'a karşı kısa adıyla Stop Operation Soros Movement (Soros Hareketi'nin Durdurma Operasyonu) olarak bilinen projeyi başlatmış ve devlet medyasını kullanarak özgürlükçü sivil kuruluşlara karşı büyük bir kampanya yürütmüştü.

Etiketler
Macaristan Yolsuzluk