Ukrayna: Rusya nükleer santralin müdürünü kaçırdı

Zaporijya Nükleer Santrali’nin Genel Müdürü Ihor Murashov’un Rus güçleri tarafından kaçırıldığı iddia edildi

Ukrayna: Rusya nükleer santralin müdürünü kaçırdı

Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu (Energoatom), Rusya’yı Zaporijya Nükleer Santrali’nin Genel Müdürü Ihor Murashov’u “kaçırmakla” suçladı.

Euronews Türkçe'nin aktardığı habere göre, Energoatom tarafından yapılan açıklamada Avrupa’nın en büyük nükleer santralinin Genel Müdürü Murashov’un cuma günü yerel saat ile 16’da Ruslar tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Ülkenin güneydoğusundaki nükleer santralin Genel Müdürü Murashov’un Rus askerleri tarafından önce yolda giden arabasının durdurulduğu ardından gözleri bağlanarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü aktarıldı.

Energoatom Başkanı Petro Kotin. “Ihor Murashov’un Rusya tarafından kaçırılması Ukrayna ve Avrupa’nın en büyük nükleer santralinin güvenliğini tehlikeye atıyor.” dedi.

Kotin, Rusya’dan Murashov’un derhal serbest bırakılmasını istedi.

Nükleer santral içinde incelemelerde bulunan Uluslararası Atom Enerji Ajansı heyetinden şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Rusya’nın işgal ettiği nükleer santral etrafında süren çatışmalar, uzun süredir Uluslararası Enerji Ajansı için ciddi endişe kaynağı oluyor.

Etiketler
Ukrayna Rusya