Roger Waters'a Ukrayna boykotu: Polonya'daki konserleri iptal edildi

Dünyaca ünlü sanatçı Roger Waters'ın Ukrayna'da vereceği konserler Ukrayna savaşıyla ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle iptal edildi

Roger Waters'a Ukrayna boykotu: Polonya'daki konserleri iptal edildi

GERÇEK GÜNDEM - Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters’in nisan ayında Polonya’da vereceği konserler, sanatçının Ukrayna’nın işgaliyle ilgili açıklamalarından sonra iptal edildi.

Roger Waters’ın Ukrayna ile ilgili tartışmalı açıklamalarının ardından konserin organziatörü Live Nation sanatçının Polonya konserlerinin iptalini teyit etti ama herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Waters, eylül ayı başlarında Ukraynalı First Lady Olena Zelenska'ya yazdığı açık mektupta “aşırı milliyetçileri", Kremlin tarafından belirlenen "kırmızı çizgiyi geçerek Ukrayna'yı Rusya ile savaşa sokmakla” suçlamıştı. Ayrıca müzisyen, Batı’yı Ukrayna’ya silah sağladığı için eleştirmiş ve NATO’yu Rusya’yı kışkırtmakla suçlamıştı.

Roger Waters’a göre, sanatçının Polonya’daki konserleri Olena Zelenska’ya yazdığı açık mektup nedeniyle iptal edildi.

Waters’in Olena Zelenska’ya yazdığı açık mektubuna tepki gösteren Krakow Belediye Meclisi üyesi Lukasz Wantuch, halka sanatçının konserlerinin boykot edilmesi için çağrı yaptı.

Kendisinin ve menajerinin konserlerini iptal ettiği haberlerini yalanlayan sanatçı, suçu kendisinin konserlerine karşı çıkan Krakow Belediye Meclisi üyesi Wantuch’a yöneltti. Waters, “Çalışmalarımın acımasızca sansürlemesi, onlara kendi kararlarını verme fırsatını engelleyecek” dedi.

Birleşmiş Milletlere göre, Ukrayna’nın Rusya’yı işgal etmesinden bu yana Ukrayna’da 6 bine yakın sivil öldürüldü.

Etiketler
Ukrayna Polonya Konser