Çin alarma geçti: Orduya hazır olun talimatı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Halk Ordusu'na savaşa hazır olmaya odaklanma talimatı verdi. Cinping, silahlı kuvvetlerde gelecekteki reformlara ilişkin planlamanın güçlendirilmesine de vurgu yaptı.

Çin alarma geçti: Orduya hazır olun talimatı

Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Çin'den de orduya hazır olun talimatı verildi.

Çin Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Askeri Komitesi (CMC) Başkanı olan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Pekin'de düzenlenen seminerde askeri politikalara ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

REFORM HAZIRLIĞI VURGUSU

Şi, 10 yıldır Çin'in ulusal savunması ve silahlı kuvvetlerin geliştirilmesinde uzun süredir devam eden sistemsel engeller, yapısal uyumsuzluklar ve politika sorunlarının çözülebildiğini söyledi.

Ulusal savunma ve silahlı kuvvetlerde gerçekleştirilen reformlarla edinilen 'başarılı deneyimin' daha iyi kullanılması çağrısında bulunan Şi, 'silahlı kuvvetlerin reform yoluyla güçlendirilmesi için çaba gösterdiğini' belirtti.

Şi, geçmiş reformlardaki başarılı deneyimlerin ciddi bir şekilde özetlenmesini ve uygulanmasını, yeni durum ve görevlerin anlaşılmasını ve savaşa hazır olmaya odaklanmayı talep etti.

Etiketler
Silah Ordu