Kraliyet ailesi karıştı: Prens William kral olamayacak iddiası

İngiltere'nin yasından sonra gündeme yeni bir iddia bomba gibi düştü. Kral III. Charles'ın 73 yaşında tahta oturmasının ardından taht sırası Prens William'a gelmişti. Fakat tahta Prens William değil bir kraliçe oturacak denildi.

Kraliyet ailesi karıştı: Prens William kral olamayacak iddiası

Kraliyet ailesini karıştıran yeni bir iddia ortaya atıldı. Kral Charles'ın sağlık sorunları nedeniyle krallığının kısa süreceği konusunda tahminlerde bulunan kesimlerin artması sebebiyle Charles'ten sonra İngiltere tahtına en büyük oğlu Prens William'ın oturması beklendiği ifade edilmişti. Ortaya yeni bir komplo teorisi atıldı. İddialara göre William tahta oturmadan tahtı kaybedebilir.

Ölümünün üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen dillerden düşmeyen Diana ve Kral III. Charles'ın iddia edilenlere göre en büyük oğlu William'ın bir ablasının olabileceği iddia edildi. ABD'de yer alan haber sitelerine göre; Prens William aslında bir ablası olduğu için Kral III. Charles'ın varisi değil. Peki tahtın varisi olduğu iddia edilen bu gizemli kraliyet üyesinin hikâyesi nereye dayanmaktadır?

Rivayete göre Prenses Diana henüz 19 yaşındayken, Kraliçe II. Elizabeth en büyük oğlu Charles'a bir varis getirecek Diana'ya jinekolojik birtakım testler yaptırdı. Testler sırasında Diana'nın yumurtalarının bir kısmı alındı ve Charles'ın spermiyle döllendi. Bu tuhaf hikayeye göre Charles ve Diana arasında gerçekleşen nişan da bu test yapılana kadar açıklanmadı. Sonrasında ise Diana'ya testleri yapan kötü niyetli doktor döllenmiş yumurtalardan birini alıkoyup, kendi karısının rahmine yerleştirdi. Doktorun karısı ise Charles ve Diana'nın bebeklerini doğurmuş oldu. Bu bebek, Charles ve Diana'nın 29 Temmuz'da evlenmesinden yaklaşık 10 hafta sonra Ekim 1981'de doğdu. William ise yaklaşık sekiz ay sonra, 21 Haziran 1982'de Paddington'daki St. Mary's Hastanesi'nde doğdu.

2013 yılında Taç Yasası'na Geçiş kapsamında cinsiyete bakılmaksızın yaşa göre varisler taht sıralamasına girmeye başladı. Bu durumda 'gizli kraliyet bebeği' aslında farkında bile olmadan tahtın varisi oldu. Şimdi 41 yaşlarında olan bu varisin adının Sarah olduğu ifade edildi. Sarah, Diana'nın trafik kazasında ölümünün ardından tüp bebek olarak dünyaya geldiğini öğrendi. Bağışlanan embriyonun kökenini bulmaya çalıştığında ise kendi hayatına değer veriyorsa durmasını söyleyen tehdit mesajları aldığını iletti. Yaşananlardan korkan Sarah'ın korkudan ABD'ye göç etti. Diana'nın Paris'teki trafik kazasındaki ölümünün üzerinden 25 yıl geçti.

Kral III. Charles ve Prenses Diana 29 Temmuz 1981'de St Paul Katedrali'nde evlendi. Düğünlerini yüz binlerce kişi televizyondan izledi. Bu evlilikten Prens William ve Prens Harry dünyaya geldi. Mutlu bir aile gibi görünseler de Diana'nın BBC'ye verdiği meşhur röportajdan sonra evliliklerinin sallantıda olduğu aşikar bir hale geldi. Diana verdiği röportajda, 'Bu evlilikte üç kişiydik, bu yüzden biraz kalabalıktı' demişti.












Etiketler
İngiltere