ABD'de Dick Cheney'nin kızı Liz Cheney başkanlığa aday olmayı düşündüğünü açıkladı

ABD'de Wyoming'de yapılan ön seçimleri kaybeden Liz Cheney, ABD Başkanlığı için yarışmayı düşündüğünü söyledi

ABD'de Dick Cheney'nin kızı Liz Cheney başkanlığa aday olmayı düşündüğünü açıkladı

GERÇEK GÜNDEM - 2001-2009 yılları arasında iki dönem boyunca ABD Başkanı George W. Bush'un yardımcısı olan Dick Cheney'nin kızı Liz Cheney, ABD başkanlığı için aday olmayı düşündüğünü açıkladı.

Wyoming'de Cumhuriyetçi Parti içerisinde yapılan ön seçimlerde, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın tam destek verdiği aday Harriet Hageman’a karşı ağır bir yenilgi alan Liz Cheney, seçim sonuçlarının ardından verdiği ilk demeçte başkanlık için yarışmayı düşündüğünü söyledi.

Wyoming'deki seçim sonucunun ardından ABD Kongresi'ndeki yerini kaybedecek olan Cheney, Trump'ın azil soruşturması sürecinde etkin isimlerden biri olmuş ve ayrıca Kongre baskınıyla ilgili yürütülen soruşturmada Trump'ın rolünü açığa çıkarmak için çaba sarf etmişti.

Cheney'nin bu tutumu Cumhuriyetçiler içerisinde bazı kesimleri rahatsız etmişti.

NBC yayınında gelen başkan adaylığı sorusuna ilk başta yanıt vermeyen Cheney daha sonra 'Bu düşündüğüm bir şey' ifadelerini kullandı.

Liz Cheney ayrıca Donald Trump'ı Oval Ofis'in dışarısında tutmak için yapılabilecek her şeyi yapacağını söyledi.

Trump ise seçimi kaybeden Cheney ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Liz Cheney, diğer insanlara karşı olan davranış şekli, kindarlığı, dindarlık taslayan kelimeleri ve hareketlerinden dolayı kendinden utanmalı. Şimdi siyasi kayıtsızlığın en diplerinde kaybolabilir. Eminim şu andaki olduğu yerden çok daha mutlu olacaktır. Teşekkürler Wyoming." ifadelerini kullandı.

Etiketler
ABD seçimleri Seçim