Aralarında çocukların da bulunduğu bir grup mülteci Meriç Nehri'nde bir adada mahsur kaldı

Yunanistan ile Türkiye arasındaki sınırı belirleyen Meriç Nehri üzerindeki isimsiz küçük bir adada 38 mültecinin günler boyunca mahsur kaldığı belirlendi

Aralarında çocukların da bulunduğu bir grup mülteci Meriç Nehri'nde bir adada mahsur kaldı

GERÇEK GÜNDEM - Yunanistan-Türkiye sınırında bulunan Meriç Nehri üzerinde bir adada yaklaşık 7 gündür mahsur kalan 38 mülteci için yardım kuruluşu Uluslararası Kurtarma Komitesi IRC (International Rescue Committee) tarafından acil tahliye çağrısı yapıldı.

22 erkek, 9 kadın ve 7 çocuktan oluşan 38 kişilik mülteci grubu pazartesi günü adada bulunduktan sonra Yunanistan’a götürüldü.

Ülkenin göç bakanı mültecilerinin durumunun “çok iyi” olduğunu söylüyor ancak mültecilere ve insan hakları kuruluşlarına göre adada en az bir çocuk hayatını kaybetti.

“KİMSE BİZİ İSTEMİYOR, DUYMUYOR”

Mülteci gurubundan biri olan Baida, “yiyecek ve suya erişimlerinin olmadığını ve adada biri 5 yaşında bir çocuk olmak üzere dört kişinin hayatını kaybettiğini” söyledi.

Baida, Türkiye ile Yunanistan arasında “iki taraf arasındaki bir futbol maçı” gibi muamele gördüğünü söyleyerek “Kimse bizi istemiyor. Kimse bizi duymuyor. Kimse yardım etmek istemiyor.” dedi.

Etiketler
Yunanistan Türkiye