Kuzey Kıbrıs'ta akademisyene 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret' soruşturması

Kuzey Kıbrıs'ta ifade özgürlüğüne yönelik tartışmalar sürerken bir akademisyene "Erdoğan'a hakaret" soruşturması açılması gündemde.

Kuzey Kıbrıs'ta akademisyene 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret' soruşturması

Kıbrıs’ın kuzeyinde bir akademisyen hakkında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret” suçlamasıyla polis soruşturması başlatıldı. Bir Kıbrıslı Türk yurttaş ise “KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hakaret” suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı.

Gazete Duvar'dan Nikolaos Stelya'nın haberine göre, Kıbrıs’ta yayın yapan ana muhalefetin yayın organı ‘Yeni Düzen’ gazetesinin internet sitesinde yer alan ilgili habere göre “Akademisyen Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok polise çağrıldığını duyurdu”.

Altıok’a “Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki huzur ve dostluğu bozmak kastı ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı küçük düşürmek, tahkir etmek, nefret ve hakarete uğratmak” amacıyla yazı yayıp, yayınladığı gerekçesiyle hakkında dava tebliğ edildi.

'SİZDEN ZERRE KADAR KORKMUYORUZ'

Yaşananları sosyal medya hesabından duyuran Altıok, itham olduğu suça ilişkin yazı yazmadığını dile getirerek, “TC-KKTC arasındaki huzuru ve dostluğu bu tür faşizan davranışlar bozmaktadır” açıklamasını gerçekleştirdi.

Altıok konu hakkında “Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki huzur ve dostluğu bozmak kastı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden Cumhurbaşkanı Sn Recep Tayyip Erdoğan’ı küçük düşürmek, tahkir etmek, nefret ve hakarete uğratmak amacıyla ‘O iyi insanlar, O Güzel Atlara Binip Çekip Gittiler, Bu Binemedi, Başımıza Kaldı’ başlıklı yazıyı yazmak ve yayımlamak suretiyle hakarette bulunmak”. Bu yazıyı ben yazmadım. Öyle bir yazı görmedim bile" dedi.

Kıbrıslı akademisyen ayrıca, “Sizden zerre kadar korkmuyoruz. Çok beklersiniz ama susmayacağız" verdi.

TATAR'DAN DA HAKARET DAVASI

Bu arada Altıok hakkında yargı sürecinin başlatıldığı bir esnada geçtiğimiz haftalarda Flamoudi/Mersinlik bölgesinde meydana gelen yangın sırasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yangın bölgelerini gezmek için binmiş olduğu helikopterde objektiflere gülerken yansıyan fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşıp hakaret ettiği gerekçesiyle Yudum Mişon mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede Polis, zanlının KKTC uyruklu olup kamu görevlisi olduğunu söyleyerek, zanlının davalarında hazır bulunmasının sağlanması maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya zanlının 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Etiketler
Akademisyen Hakaret Kıbrıs Soruşturma