Reuters'ta çalışan 300'den fazla gazeteci 24 saatliğine greve gidiyor

Reuters haber ajansının ABD'de çalışan gazetecileri 24 saatliğine iş bırakacak. Grevin gerekçesi ise maaş artışlarının adil şekilde yapılmaması...

Reuters'ta çalışan 300'den fazla gazeteci 24 saatliğine greve gidiyor

GERÇEK GÜNDEM - Bloomberg’in bildirdiğine göre, ABD’deki Thomson Reuters gazetecileri on yıllardır ilk kez greve gitmeyi planlıyorlar.

Yaklaşık 300 ABD merkezli Reuters çalışanını temsil eden bir sendikaya göre, 24 saatlik grev New York saatiyle 06:00’da (Singapur saati ile 18:00) başlayacak.

İlgili gazeteciler, Reuters’in maaş artışlarını adil bir şekilde müzakere etmediğini söyledi ve America’s NewsGuild’in İletişim Çalışanları, şirkette temsil ettiği çalışanların yaklaşık yüzde 90’ının greve katılma niyetinde olduğunu söyledi.

Bloomberg’e göre, Reuters gazetecileriyle yıllık yüzde 1’lik garantili yıllık ücret artışı sağlayacak üç yıllık bir sözleşme önerdi.

Ancak Bloomberg, bu artışın ABD’de şu anda yüzde 9 olan ve bir süre daha gevşemeyebilecek enflasyon tarafından olumsuzlanacağını söyledi.

Sonuç olarak NewsGuild’deki Reuters çalışanları, yöneticilerinin kendileriyle iyi niyetle çalışmadıklarını düşündüklerini sözlerine ekledi Bloomberg, çalışanların ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na da şikayette bulunduklarını kaydetti.

Reuters tarafından Bloomberg’e gönderilen bir açıklamada şirket, “NewsGuild ile yapıcı müzakerelere tamamen bağlı olduğunu” söyledi.

Reuters, “Bu görüşmeler devam ediyor ve karşılıklı olarak kabul edilebilir şartlar üzerinde anlaşmak için Lonca komitesi ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bloomberg, Perşembe günkü planlanan grevin Reuters’in ikinci çeyrek kazanç açıklamasıyla aynı zamana denk geldiğini ve çalışanların dikkatleri amaçlarına çekmek için kullanmayı amaçladıklarını söyledi.

NewsGuild, grevin Reuters’in operasyonlarını etkileyeceğine inanırken, Reuters, Bloomberg’e yaptığı açıklamada kesintiye hazır olduğunu söyledi.

Şirket, “Bu kısa süreli kesintiyi en aza indirecek kapsamlı acil durum planlarımız var ve tüm müşterilerimize en yüksek kalitede hizmet sunacağımızdan eminiz” dedi.

Web sitesine göre, Reuters dünya çapında 200 şehirde yaklaşık 2.500 gazeteci istihdam ediyor.

Etiketler
Reuters Grev