İngiliz büyükelçi, Türkiye'ye bu sözlerle veda etti: Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmaktan asla yorulmadım

Görev süresi dolan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott bir veda mesajı yayınladı

İngiliz büyükelçi, Türkiye'ye bu sözlerle veda etti: Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmaktan asla yorulmadım

Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Twitter'dan yayınladığı mesajla birlikte Türkiye'ye veda etti.

"Teşekkürler Türkiye... ve hoşçakal" başlıklı bir açıklama yayınlayan İngiliz diplomat, "Görev süremin dolmasıyla bu hafta sonu Türkiye'den ayrılıyorum. Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi olmak büyük bir ayrıcalıktı" dedi.

Türkiye'deki güzel anılarının çok fazla olduğunu ve hepsini saymasının imkansız olduğunu belirten Chilcott, "100 yılı aşkın bir süre önce düşman olan iki ülkenin büyük bir dostluk ruhu içinde buluştuğu Gelibolu'daki yıllık anma törenleri çok duygulandırıcıydı. Boğaz'ı gören bir restorandan gece vakti Boğaz'ın manzarasını seyretmek de oldukça rakipsizdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün muhteşem mozolesine çelenk bırakmaktan asla yorulmadım. Ve tabii ki Fenerbahçe'yi desteklemek büyük bir tecrübe oldu. Belki seneye bir kez daha Süper Lig şampiyonu olurlar" şeklinde konuştu.

"Bir diplomatı Türkiye'den ayırabilirsiniz ama Türkiye'yi bir diplomattan ayırmak çok zordur" diyen İngiliz büyükelçi sözlerini "Bu ülkenin kalbimde her zaman özel bir yer olacak. Karım ve ben geri döneceğiz" ifadeleriyle noktaladı.

Etiketler
Ankara İngiltere Türkiye