Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar politikasında keskin dönüş: Ankara taraf mı değiştiriyor?

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin Ukrayna'ya silah satışı konusunda artık çok daha dikkatli olduğunu söyledi. Ukraynalı yetkililer ise "Türkiye taraf mı değiştiriyor diye kendi kendimize soruyoruz" dedi

Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar politikasında keskin dönüş: Ankara taraf mı değiştiriyor?

GERÇEK GÜNDEM - Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ABD'nin önde gelen yayın organlarından Wall Street Journal'a bir mülakat verdi.

Türkiye'nin Ukrayna politikasıyla ilgili konuşan Demir, artık Ukrayna'ya silah satma konusunda çok daha dikkatli olduklarını söyledi.

Demir, "Ukrayna'ya silah satmakta çok daha dikkatliyiz. Hem Rusya hem de Ukrayna ile konuşabilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Gazetenin konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu bir üst düzey Ukraynalı yetkili ise, "Türkiye taraf mı değiştiriyor diye kendi kendimize soruyoruz. Türkiye için kendi çıkarları her şeyden önce geliyor" şeklinde konuştu.

Türkiye, savaşın başından bu yana Ukrayna'ya Bayraktar SİHA'larından satmış, SİHA'ların sahadaki başarısının savaşın belirleyici faktörlerinden biri olduğu yönünde birçok değerlendirme yapılmıştı.

Son olarak Litvanya'nın Ukrayna'ya Bayraktar TB2 almak için yaptığı bağış kampanyasının ardından Türkiye, Ukrayna ordusuna Bayraktar TB2 hediye etmiş ve toplanan paranın başka ihtiyaçlar için kullanılmasını istemişti.

Etiketler
Ankara Ukrayna Silah Türkiye