Rusya'dan flaş İdlib açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İdlib'le ilgili açıklama yaptı.

Rusya'dan flaş İdlib açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Suriye'de cihatçı grupların denetiminde olan İdlib bölgesinde bir operasyon başlatılıp başlatılmayacağının 7 Eylül'deki Rusya-Türkiye-İran zirvesinden sonra belli olacağını söyledi.

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Rusya'nın, cihatçıların elindeki İdlib'de dün bir dizi hava bombardımanı düzenlediği iddialarına ilişkin bir soru karşısında, "Daha önce defalarca söylediğimiz gibi, (Suriye'de) siviller için olası riskleri minimuma indirmeye çalışarak, nokta atışları ve seçilmiş hedefler ile hareket ediyoruz" dedi.

İdlib'in teröristlerin kontrolündeki bir toprak parçası olarak bırakılmasının yeni tehditler doğuracağı uyarısında bulunan Ryabkov, bu bölgedeki askeri durumun 7 Eylül'de Tahran'da düzenlenecek Rusya-Türkiye-İran görüşmesinde gündeme geleceğini söyledi.

'BATILI MESLEKTAŞLARIMIZ ÇOK İYİ BİLİYORLAR'

Ryabkov ayrıca, İdlib'de bir operasyon başlatılıp başlatılmayacağı konusundaki tartışmaların bu üçlü zirvede kesinlik kazanacağını da vurguladı.

"Bu bölgenin (İdlib) terörist gruplardan temizlememenin imkansız olduğunu Batılı meslektaşlarımız da çok iyi biliyor. Bu sorun çözülmeden Suriye'de normalleşme olmayacağını çok iyi anlıyorlar" diye devam eden Ryabkov, İdlib'deki terörist grupların yok edilmesinin kimyasal silah kullanılması tehlikesi de dahil olmak üzere yeni tehditler ortaya çıkarabileceği uyarısını yaptı.


ÜÇLÜ ZİRVE DÜZENLENECEK
İran'ın başkenti Tahran'da bir gün sonra düzenlenecek üçlü zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bir araya gelecek.

Putin, Erdoğan ve Ruhani'nin lideri olduğu ülkeler Astana sürecinin garantörleri olarak İdlib'de bir gerilimi azaltma bölgesi oluşturulmasını sağlamıştı. Bu anlaşma doğrultusunda İdlib'de Türk askerlerinin görev yaptığı gözlem ve kontrol noktaları bulunuyor.

Etiketler
İdlib Rusya