Reuters: Muhammed bin Selman Türkiye'yi ziyaret edecek

Reuters haber ajansı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye'ye bir resmi ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi

Reuters: Muhammed bin Selman Türkiye'yi ziyaret edecek

GERÇEK GÜNDEM - Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir dizi ülkeye resmi seyahatte bulunacağını bildirildi.

Reuters haber ajansının Suudi yetkililere dayandırdığı haberine göre Veliaht Prens, Türkiye'nin yanı sıra Güeny Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün ve Mısır'ı kapsayan bir tura çıkacak.

Muhammed bin Selman'ın ziyaret tarihinin henüz belli olmadığı ancak gezinin haziran ayı başlarında gerçekleşebileceği belirtildi.

Dün Bloomberg'e konuşan Türk yetkililer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muhammed bin Selman'a davet yolladığını belirtmişti.

Reuters'a konuşan bir üst düzey Türk yetkili ise, "Bölgesel gelişmeler, ikili ticaret hacmi, olası döviz swap anlaşmaları, diğer yatırım ve enerji projeleri görüşülecek konular arasında" ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yargılama dosyasının Riyad'a iade edilmesinin ardından Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri ivme kazanmıştı.

Erdoğan, iade kararından 21 gün sonra Suudi Arabistan'a bir ziyaret düzenlemişti.

Etiketler
Suudi Arabistan Reuters Türkiye