Türkiye'nin NATO kararıyla ilgili 4 ülke devrede, Almanya ve ABD'den peş peşe açıklamalar

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı olumsuz yaklaşımıyla ilgili Almanya ve ABD'den açıklama geldi

Türkiye'nin NATO kararıyla ilgili 4 ülke devrede, Almanya ve ABD'den peş peşe açıklamalar

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine olumsuz baktığını açıklamasıyla ilgili ABD ve Almanya'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Son olarak konuyla ilgili konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayacağına inanıyorum" dedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da benzer ifadelere yer verildi. Açıklamada, "Türkiye'nin tepkisine rağmen, NATO'nun Finlandiya ve İsveç'in üyeliği konusunda fikir birliğine varacağına eminiz" ifadeleri kullanıldı.

İSVEÇ BASINI: 4 ÜLKE DEVREDE

İsveç basınında yer alan haberlerde yarın İsveç ve Finlandiya liderlerlerinin Beyaz Saray'a giderek ABD Başkanı Joe Biden'la bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Yarın New York'ta gerçekleşecek Çavuşoğlu-Blinken görüşmesine dikkat çekilen haberlerde görüşmenin ana gündem maddesinin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı olacağı öne sürüldü.

İsveç basını ayrıca Türkiye'nin ikna edilmesi için ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa'nın devreye girdiği ve konuyla ilgili bir dizi diplomatik görüşme yapıldığı iddia edildi.

Etiketler
Almanya NATO Finlandiya İsveç