Wall Street Journal yazdı: Biden, Türkiye ile silah anlaşması için Kongre'ye başvurdu

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Wall Street Journal, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kongre'den Türkiye ile yapılacak 400 milyon dolarlık silah anlaşması için onay istediğini yazdı

Wall Street Journal yazdı: Biden, Türkiye ile silah anlaşması için Kongre'ye başvurdu

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye'nin ABD'den F-16 savaş uçakları satın alma talebine karşılık ABD Başkanı Joe Biden'ın Kongre'den onay istediği iddia edildi.

The Wall Street Journal'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Türkiye'ye F-16 filosu için silah, radar ve diğer teçhizatların satışına dair anlaşma Kongre'nin onayına sunuldu.

Gazete silah anlaşmasının Beyaz Saray yönetimi tarafından Türkiye'ye 40 yeni F-16 satmaya yönelik ayrı bir anlaşma teklifi için Kongre'nin nabzını ölçmeyi amaçladığını yazdı.

Kongre'nin onayına sunulan anlaşmanın Türkiye'ye F-16 uçakları için füze, radar sistemi ve elektronik cihazların gönderilmesini içeriyor. WSJ'nin haberine göre anlaşmanın maliyeti için 400 milyon dolar olacak.

Daha önce ABD Kongresi'nin 11 üyesi Başkan Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken'a yazdıkları mektupta Türkiye'nin F-16 talebinin reddedilmesini istemişti.

Ancak ABD basınında yer alan haberlere göre, Türkiye'nin Ukrayna savaşındaki arabuluculuk çabaları ve Ukrayna'ya Bayraktar SİHA'larını sevk etmesi ABD Kongresi'ndeki olumsuz bakışı bir nebze de olsa değiştirdi.

Erdoğan daha önce F-16'ların modernizasyonu ve yeni uçak alımları konusunda Washington'dan olumlu sinyaller aldıklarını söylemişti. 18 Mayıs'ta Washington'a bir ziyaret düzenleyecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gündemindeki konulardan birinin de yeni F-16'lar olması bekleniyor.

Etiketler
Silah Joe Biden Kongre Türkiye