Zehirlenme iddiaları üzerine Ukrayna Dışişleri Bakanı'ndan uyarı: Müzakerelerde bir şey yiyip içmeyin

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Abramoviç'in zehirlendiği iddiaları üzerine Rusya ile müzakerelere katılan kişilere bir şey yiyip içmemeleri tavsiyesinde bulundu

Zehirlenme iddiaları üzerine Ukrayna Dışişleri Bakanı'ndan uyarı: Müzakerelerde bir şey yiyip içmeyin

GERÇEK GÜNDEM - Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rus oligark Roman Abramoviç'in zehirlendiği yönündeki iddiaların ardından Rus heyetiyle müzakere edecek heyete görüşmelerde bir şey yiyip içmemesi uyarısında bulundu.

France 24'te yer alan habere göre, Abramoviç'in zehirlendiği iddialarına temkinli yaklaşan Kuleba, insanların habere ve sansasyona susadığını söylerken, İstanbul'da yapılacak müzakereler öncesinde alaycı bir üslupla "Rusya ile müzakereye giden herkese hiçbir şey yiyip içmemeleri ve yüzeylere dokunmamaları tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

ABD'nin etkinli gazetelerinden Wall Street Journal'da yer alan haberde 3 Mart'ta düzenlenen görüşmelerin ardından Abramoviç ve Ukrayna heyetindeki iki kişinin deri dökülmesi gibi zehirlenme semptomları geliştirdiği iddia edilmişti.

ABD yönetiminden bir kaynak Abramoviç'in rahatsızlığının zehirlenme nedeniyle değil, 'çevresel' nedenlerle olduğunu öne sürmüştü.

Rus oligark Roman Abramoviç, Dolmabahçe'de gerçekleşen Rusya-Ukrayna müzakarelerine de katılıyor.

Etiketler
Ukrayna Rusya Şile