Joe Biden, 1982 yılından beri görülen en yüksek enflasyon oranının sorumlusunu buldu: Putin

ABD'de TÜFE yıllık yüzde 7,9 ile 1982'den bu yana kaydedilen en büyük artışı gösterdi. Enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, artıştan Rusya Devlet Başkanı Putin'i sorumlu tuttu.

Joe Biden, 1982 yılından beri görülen en yüksek enflasyon oranının sorumlusunu buldu: Putin

ABD'de TÜFE'nin şubatta aylık yüzde 0,8 artarken, yıllık yüzde 7,9 ile 1982'den bu yana kaydedilen en büyük artışı göstermesinin ardından Biden yazılı açıklama yaptı

''EKONOMİ İYİLEŞTİ''

Ülkedeki işsizlik rakamlarının son 50 yılın en iyi seviyesinde olduğunu ve ekonominin iyileştiğini belirten Biden, "Aynı zamanda bugünkü enflasyon raporu, Amerikan halkının bütçesinin fiyat artışları nedeniyle zorlandığının ve ailelerin Putin'in fiyat artışını hissetmeye başladığının bir göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

PUTİN'İ SORUMLU TUTTU

Biden, şubatta en büyük enflasyon kaleminin "Putin'in saldırgan tavırlarına" tepki veren enerji piyasaları olduğunu belirterek, "En başından bu yana söylediğim gibi, Putin'in gereksiz savaşına karşılık uyguladığımız yaptırımların ülke içinde de bir bedeli olacaktır. Ancak Amerikalılar şunu bilmeli ki Putin'e ödettiğimiz bedeller bizim ödediğimizden çok daha yok edicidir" ifadelerine yer verdi.

ABD'lilerin üzerindeki ekonomik yükü kaldırmak için çabaladığını belirten Biden, tedarik zincirini güçlendirmek ve ABD içinde üretimi artırmak için adımlar attığını anımsattı.

Etiketler
Rusya Joe Biden Enflasyon