Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Eğer Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile artan gerilime ilişkin, "Biz savaş istemiyoruz" ifadelerini kullandı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Eğer Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile savaş ihtimaline ilişkin, "Eğer bu Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak. Biz savaş istemiyoruz. Fakat çıkarlarımıza saldırılmasına, çıkarlarımızın göz ardı edilmesine de izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Lavrov, Rusya’nın güvenlik endişelerine dair ilettiği taleplerine bir önceki gün ABD’den aldığı yazılı cevaba ilişkin ise şunları söyledi:

“Cevaplarını ancak bir önceki gün aldık. Bunlar, Batı işi, pek çok bakımdan esas meselenin üstünü örten cevaplar, fakat söylediğim gibi ikincil önemdeki meseleler konusunda mantıklı küçük parçalar içeriyorlar.”

ABD’nin karşı tekliflerinde yer alan bu ikincil önemdeki meselelerden bazılarının; kısa ve orta menzilli füzelerin Avrupa’ya konuşlandırılmasının ertelenmesi, tarafların tatbikatlarını birbirlerinin sınırlarının yakınında gerçekleştirmemesi ve tarafların savaş gemi ve uçaklarının birbirlerine yaklaşabilecekleri mesafenin belirlenmesi gibi maddeler olduğunu kaydeden Lavrov, bunların geçmişte Rusya’nın önerdiği ancak o dönem reddedilen teklifler olduğunu kaydetti.

Etiketler
Rusya Ukrayna Sergey Lavrov