Türkiye-İran altın ticaretinin baş aktörüydü: Ahmedinejad'a fahri doktora ünvanı aldı, Kapalıçarşı'da yoğun ilgi gördü

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Beykent Üniversitesi tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen ‘fahri doktora’ unvanının törenine katıldı. Daha sonra Kapalıçarşı'yı ziyaret eden Ahmedinejad, yoğun ilgi ile karşılandı.

Türkiye-İran altın ticaretinin baş aktörüydü: Ahmedinejad'a fahri doktora ünvanı aldı, Kapalıçarşı'da yoğun ilgi gördü

İran İslam Cumhuriyeti’nin Eski Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda inşaat mühendisi olan Prof. Dr. Mahmud Ahmedinejad,13 Ocak günü Beykent Üniversitesi’nin Hadımköy Yerleşkesi’nde kendi adına düzenlenen törenine katıldı.

Türkiye ve İran arasındaki altın ticaretinin baş aktörlerinden olan Ahmedinejad, törende Ahmedinejad, törenin açılış konuşmasında yeni ve adil bir dünya düzeni oluşturmak için yapılması gerekenlerden bahsetti.

''KAPİTALİZM, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİYİ ESİR ALDI''

''Öncelikle tekelleşmenin önüne geçmek ve belli kişilerin servet biriktirmesine karşı çıkmak gerekiyor'' diyen eski Cumhurbaşkanı, ''Çünkü tekelcilik ve dünya varlıklarının belli kişilerin elinde kalması dünyanın her yerinde toplumlarda büyük huzursuzluklara neden oluyor. Allah'ın yarattığı bu doğal zenginlikler herkese aittir ve adil bir şekilde paylaşılmalıdır.

Eğer dünyadaki bu doğal kaynaklar insanlar arasında eşit paylaşılırsa yolsuzluk ve dolayısıyla yoksulluk gibi bir kavram kalmaz, tüm dünya toplumları refah içinde yaşar. Kapitalizm maalesef insanoğlu için büyük bir kazanım olan özgürlük ve demokrasiyi esir aldı. Yine demokrasi ve özgürlük kavramına yüklediği anlamlarla insanlığı da esareti altına aldı. Bu tüm insanlığın ortak meselesi. Aydınlık bir gelecek için ortak hareket etme zamanı'' ifadelerini kullandı.

KAPALIÇARŞI'DA YOĞUN İLGİ

Törenin ardından Kapalıçarşı'yı ziyaret eden Ahmedinejad, burada yoğun ilgi ile karşılandı:

Etiketler
Beykent Üniversitesi Altın İran