Uzay mekiğindeki delik: Dünya'daki eşiyle tartışan ABD'li astronot mu yaptı?

Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot taşıyan Rus mekiğindeki deliğinin nedenini araştıran Rusya, dünyadaki eşiyle tartışan ABD’li astronotun geri dönmek için mekiği deldiğini öne sürdü.

Uzay mekiğindeki delik: Dünya'daki eşiyle tartışan ABD'li astronot mu yaptı?

Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) bağlı Rus Soyuz MS-09 adlı rokette 30 Ağustos 2018’de ani basınç düşmesi meydana gelmişti. Mekikte delik açıldığı tespit edilmişti.

Bir göktaşının mekiğe çarparak deldiği düşünülse de yapılan incelemede mekiğin içeriden matkapla delindiğini ortaya çıkmıştı. Rusya, yaptığı araştırmanın sonucunda ABD’li astronot Serena Aunon-Chancellor'un mekikte delik açtığını öne sürdü.

'DÜNYADAKİ EŞİYLE TARTIŞTI, MEKİKTE DELİK AÇTI'

Araştırmanın ardından hazırlanan rapora göre; Chancellor, UUİ’deyken Dünya’da bulunan eşi Jeff Chancellor ile tartıştı. Ardından, ‘acil durum’ prosedürünü uygulayıp UUİ’nin tahliye edilmesi için mekikte delik açtı. Böylece Dünya’ya planlanandan önce dönebilecekti. Rusya, astronot Chancellor’a sabotaj davası açmaya hazırlandığını açıkladı. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ise Chancellor’un arkasında olduklarını açıkladı.

Etiketler
Rusya