Omicron varyantı yayılıyor: ABD’ye de sıçradı

ABD Başkanı Joe Biden’ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Beyaz Saray’da basın toplantısı gerçekleştirdi.

Omicron varyantı yayılıyor: ABD’ye de sıçradı

Fauci, California ve San Francisco Kamu Sağlığı Birimi ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin California’da 1 kişide koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron’u tespit ettiğini açıkladı.

Anthony Fauci söz konusu kişinin, aşılı olduğunu, 22 Kasım’da Güney Afrika’dan döndüğünü ve testinin 29 Kasım’da testi pozitif çıktığını söyleyerek hafif semptomlarının bulunduğunu aktardı.

“ABD’de ilk Omicron vakasının tespit edilmesinin sadece bir zaman meselesi olduğunu biliyorduk” diyen Fauci, “Sanırım şu anda olanlar, insanların aşı olmasının neden önemli olduğuna dair başka bir örnek” ifadelerini kullandı.

OMICRON VARYANTI HAKKINDA

Omicron varyantının 30'dan fazla mutasyona sahip olduğu biliniyor. Bu rakam Delta varyantında var olan mutasyonların iki katından fazlasına işaret ediyor.

Bilim insanları bu çapta bir değişimin, önceki enfeksiyonlarda oluşan antikorları ve aşılamanın getirdiği korumayı etkisiz hale getirmesinden endişe ediyor.

Yeni varyantın sahip olduğu mutasyonlar incelendiğinde bilim insanları daha önce hastalığı atlatmış kişilerin yeniden enfekte olmasının artık daha olası olduğunu düşünüyor.

Bilim insanları, yeni varyantta görülen olağandışı mutasyon gruplarının, kronik Kovid-19'un bağışıklık sistemi çok zayıf bir kişide mutasyonu sonucu oluşmuş olabileceğini düşünüyor.

Etiketler
Beyaz Saray Joe Biden Saray