Gerçek mi manipülasyon mu: Sosyal medyada çok konuşulan 'BAE'den Türkiye'ye yatırım' iddiası

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'yla görüştüğü dakikalarda sosyal medyada yayılan BAE'nin Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapacağı haberleri manipülasyon şüphesini de beraberinde getirdi

Gerçek mi manipülasyon mu: Sosyal medyada çok konuşulan 'BAE'den Türkiye'ye yatırım' iddiası

GERÇEK GÜNDEM

Türkiye ekonomisi son yılların en kara gününü geçiriyor.

Türk Lirası, Amerikan doları karşısında yüzde 10, euro karşısında ise yüzde 10'dan fazla değer kaybetti.

Bu belirsizlik ortamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu görüştüğünün açıklandığı saatlerde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'ye gelecek ay 20 milyar dolar tutarında yatırım yapacağı iddia edildi.

MANİPÜLASYON ŞÜPHESİ

Sosyal medya bu iddia ile çalkalanırken henüz bununla ilgili resmi bir açıklama ise gelmedi.

BAE Veliaht Prensi MbZ'nin Türkiye'ye gelmesinden bir gün önce ortaya atılan bu iddia kafaları karıştırırken, piyasanın sakinleşmesi için bu manipülasyonun yaptıldığı yorumlarına neden oldu.

KRİTİK ZİRVE YARIN

Arap Baharı'nın başından bu yana Ankara'nın ilişkilerinin bozulduğu 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında ise darbede etkisi olduğu iddiasıyla köprülerin neredeyse tamamen atılmış olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ile en üst düzey temas yarın kurulacak.

Veliaht Prens MbZ'in Erdoğan'la görüşeceği ziyaret öncesi yapmayı planladığı iddia edilen yatırımlarla ilgili olarak, Middle EEast Eye'den Ragıp Soylu ise şunlar yazdı:

"BAE'nin Türkiye ile yeniden güçlendireceği ilişkilerinde güçlü bir yatırım planına sahip olup olmadığı yarınki görüşme sonrası büyük ölçüde açığa çıkmış olacak"

METİN GÜRCAN: ''ASELSAN, BAE'YE SATILIR MI?''

DEVA Partisi Kurucu Üyesi ve jeostratejist Metin Gürcan da Ragıp Soylu'nun Middle East Eye'da yayınladığı yazıya dikkat çekti.

Gürcan, '' Yazıya göre BAE önümüzdeki ay Türkiye'ye 20 milyar USD'la girecek. Yarın da MbZ Türkiye'de. Acaba memleketin kıt kaynakları/kurumları BAE'ye peşkeş mi çekilebilmesi için mi bugünkü devalüasyonu yaşadık? Aselsan satılır mı?'' dedi.

Gerçek mi manipülasyon mu: Sosyal medyada çok konuşulan 'BAE'den Türkiye'ye yatırım' iddiası - Resim : 1

Etiketler
Merkez Bankası Türkiye