Büyükelçi krizi sonrası Biden, Erdoğan ile görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Avrupa'da düzenlenecek bir dizi zirve sırasında ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi ihtimalini dışlamadı.

Büyükelçi krizi sonrası Biden, Erdoğan ile görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama

Sputnik'in aktardığına göre; Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Avrupa'da düzenlenecek bir dizi zirve sırasında ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi ihtimalini dışlamadı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın zirvelere katılacağı İtalya ve Britanya ziyaretlerinin takviminde bir miktar boş yer olduğunu söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi ihtimaline ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"İlave ikili görüşmelere son halini vermek için üzerinde çalıştığımız programla ilgili aldığım notlara göre yerimiz var."

BÜYÜKELÇİ KRİZİ

Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçileri, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için bir çağrı yapmış, büyükelçilerin çağrısı iktidar cephesinde sert karşılanırken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na büyükelçilerin istenmeyen kişi ilan edilmeleri için talimat verdiğini açıklamıştı.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası 10 büyükelçiden 8'i yeni bir açıklama yaparak Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesini hatırlatmış, açıklamaya katılmayan Fransa ve Almanya'da daha sonra ABD'nin paylaşımını rt'lemişti.

Etiketler
Beyaz Saray Joe Biden Recep Tayyip Erdoğan Saray