Türkiye, Suriye'nin kuzeyine yeni harekat mı düzenleyecek? Reuters'a konuşan yetkili: Kaçınılmaz görünüyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının gündeme getirdiği Suriye harekatı Reuters'da da yer aldı.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyine yeni harekat mı düzenleyecek? Reuters'a konuşan yetkili: Kaçınılmaz görünüyor

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir askeri harekat hazırlığında olduğunu yazdı. Reuters'in haberinde; AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu Roma'da ekim ayı sonunda yapılacak G20 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği, görüşmelerden sonuç çıkmazsa harekatın başlatılacağı belirtildi.

Haberi iki Türk yetkiliden aldığı bilgiye dayandıran ajans, bir yetkili "Özellikle düzenli olarak bize karşı saldırıların düzenlendiği Tel Rifat olmak üzere bu bölgelerin temizlenmesi gerekli" diye konuştuğunu belirtildi.

DW Türkçe'nin Reuters'dan aktardığı haberde; harekatın zamanı ve kapsamı konusunda henüz bir kesinlik bulunmadığı kaydedildi.

OPERASYON HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Reuters'e konuşan yetkili, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyon hazırlıklarını yaptığını söyleyerek "Bunun kararı alındı ve belli bazı ülkelerle gerekli olan koordinasyon gerçekleştirilecek. Konu, Rusya ve ABD ile müzakere edilecek" dedi. Yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Roma'da ekim ayı sonunda yapılacak G20 zirvesinde konuyu ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceğini belirtti.

'KAÇINILMAZ GÖZÜKÜYOR'

Reuters'e konuşan diğer bir Türk yetkili de YPG'nin sınırdan en az 30 kilometre geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek son saldırıların Rusya'nın İranlı unsurlarla birlikte tamamen kontrolü altında tuttuğu bölgeden geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'ın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de konuyu ele alacağını kaydeden yetkili "Diplomasiden bir sonuç çıkmazsa ve PYD bu bölgeleri terk etmezse bir operasyon kaçınılmaz gözüküyor" diye konuştu.

Etiketler
Reuters Cumhurbaşkanlığı Suriye Türkiye