'Erdoğan ve Putin İdlib konusunda müzakere potansiyeli buldu'

Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan ve Putin'in İdlib konusunda mutabakat sağlamak için müzakere potansiyeli bulduklarını söyledi.

'Erdoğan ve Putin İdlib konusunda müzakere potansiyeli buldu'

29 Eylül'de Soçi'de gerçekleşecek Vladimir Putin-Recep Tayyip Erdoğan zirvesi öncesinde Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki İdlib bölgesi konusundaki yaklaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in aktardığı habere göre; Peskov, 'Putin ile Erdoğan'ın siyasi irade ortaya koyarak İdlib konusunda mutabakat sağlamak için müzakere potansiyeli bulduklarını' söyledi.

ERDOĞAN'IN KIRIM AÇIKLAMALARI: BİRAZ NAHOŞ BİR İZ BIRAKTI

Erdoğan'ın Kırım'la ilgili açıklamalarının Soçi ziyaretinin başarılı geçme perspektifine zarar vermeyeceği mesajını veren Peskov, şunları söyledi:

"Her şeye rağmen Türkiye, çok gelişmiş ilişkilerimizin olduğu ve bu gelişmiş ilişkilerin yanında görüş ayrılıklarımızın da olduğu bir partnerimiz. Türkiye'nin, sayın Erdoğan'ın Kırım konusundaki tutumunu iyi biliyoruz ve onlar bunu saklamadı. Bu açıklamalar, biraz nahoş bir iz bıraktı, ancak bu, Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin başarılı, zengin içerikli ve yapıcı geçme perspektifine hiçbir şekilde zarar vermez."

Peskov, Putin ile Erdoğan arasında güvene dayalı iş ilişkileri bulunduğunu ve bu ilişkilerin ciddi müzakereler için zemin hazırladığını savundu.

Etiketler
Kremlin İdlib