Fransız komedyen Dieudonne M'bala Türkiye’ye sığınma talebinde bulundu

Dünyaca ünlü Fransız komedyen “Baskılardan dolayı aile hayatım mahvoldu, şovlarım yasaklanıyor” diyerek Türkiye’ye resmen sığınma talebinde bulundu.

Fransız komedyen Dieudonne M'bala Türkiye’ye sığınma talebinde bulundu

Fransız komedyen Dieudonne M'bala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek siyasi sığınma talebinde bulundu.

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup" başlıklı mektup, Fransızca ve Türkçe olarak sunuldu. M'bala, İsrail'in Filistin topraklarını sömürgeleştirmesini kınayan bir skecin ardından 20 yıldır sistematik olarak karalama, şantaj ve dışlanmaya maruz bırakıldığını kaydetti.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM

Sabah'ın haberine göre, M'bala, şunları kaydetti: "Son yıllarda ailemin ve mesleki çevremin sürekli maruz kaldığı baskı ve tehditler aile hayatımı ve işimi mahvetti, çocuklarımdan biri ağır hastalandı, artık ülkemde çalışamıyorum, şovlarım yasaklanıyor, skeçlerim için cezalandırılıyorum, banka hesabı bile açamıyorum. Yaşamak benim için imkansız hale geldi."

Ünlü sanatçı M'bala mektubunda ayrıca "30 yılı aşkın süredir güldürdüğüm Fransızları çok seviyorum. Ancak ülkemde eşitlik tutkusu olan bazı yöneticilerin tüm vatandaşlara eşit davranmadıklarını ve siyahilere her zaman ayrımcı bir tutum sergilediklerini görüyorum.

Bugün, artık Fransa'da kendimi güvende hissetmiyorum. Son zamanlarda Türkiye'yi birkaç kez ziyaret ettim. Halkınızın yaşadıklarına birebir tanık oldum. Özellikle Türk erkek ve kadınlarının jestleri ve bakışlarından etkilenerek, içlerinde doğuştan gelen derin bir onur ve saygı duygusu gördüm.

Bugün bu dünyada insanların aradığı tek şey onur ve saygı. Bu nedenlerden ötürü, yüksek makamınızdan, ülkeniz olan Türkiye'de kabul edilip ve siyasi sığınma talebinde bulunarak, buraya yerleşip burada huzur içinde yaşamak istiyorum. Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, en yüksek saygı ve sevgi duygularımın teminatını kabul etmenizi arz ederim" dedi.

HUKUK DEVLETİ

Fransız komedyen Dieudonne M'bala "Yakın zamanda, Türkiye'nin kendi milletine karşı alenen her türlü aşağılamayı yasaklayacak ve cezalandıracak kadar bir hukuk devleti olduğunu keşfettim. Son aylarda Türkiye'yi birkaç kez ziyaret ettim. Yaşadığım dinlenme ve misafirperverlik duygusu ruhumu canlandırdı ve bana ilham verdi" dedi.

Etiketler
Türkiye