Fahrettin Koca'nın 'Türkiye'de görüldü' dediği varyant Hindistan'ı bu hale getirdi!

Hindistan’da korona virüs kaynaklı ölümlerin bir günde 2 bini geçtiği ve cenazelerin hastane önünde hazırlanan açık hava krematoryumunda yakıldığı bildirildi.

Fahrettin Koca'nın 'Türkiye'de görüldü' dediği varyant Hindistan'ı bu hale getirdi!

Hindistan’da korona virüs kaynaklı ölümlerin bir günde 2 bini geçtiği ve cenazelerin hastane önünde hazırlanan açık hava krematoryumunda yakıldığı bildirildi.

Hindistan’da meydana gelen vaka artışında yeni varyantın da etkili olduğu öğrenildi. Sağlık Bakanı Koca bugün yaptığı açıklamada, Hindistan’da yeni bir varyant çıktığını ancak bu varyantın Türkiye’de görülmediğini söylemişti.

Euronews’te yer alan habere göre korona virüs kaynaklı ölümlerin günde 2 bini geçtiği Hindistan’da cenaze işlemlerine yetişemeyen yetkililerin Yeni Delhi’deki hastane önünde açık hava krematoryumu kurdukları ve cenazeleri burada yaktıkları aktarıldı.

Hindistan’dan gelen görüntüler, ülkede yaşanan felaketin boyutunu gözler önüne sermiş oldu. Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 2 bin 104 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, ölenlerin sayısı 184 bin 657'ye yükseldi.

Fahrettin Koca'nın 'Türkiye'de görüldü' dediği varyant Hindistan'ı bu hale getirdi! - Resim : 1

24 SAATTE 314 BİN YENİ VAKA

Son 24 saatte 314 bin 835 yeni vakayla Hindistan, ABD'de 8 Ocak'ta görülen dünya genelindeki en fazla günlük vaka sayısını geriden bırakırken, ülkede toplam vaka sayısı 15 milyon 924 bin 806 oldu.

67 bin 468 vaka ile Maharaştra, 33 bin 106 ile Uttar Pradeş ve 24 bin 638 ile Delhi en fazla günlük vaka artışının kaydedildiği bölge ve eyaletler oldu.

Virüsten iyileşenlerin sayısının 13 milyon 454 bin 880'e ulaştığı ülkede, 2 milyon 291 bin 413 kişinin tedavisi sürüyor.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME NOKTASINDA

Uzmanlar, ülke çapındaki artan vakaların ardından hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne işaret ederek sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğu uyarısını yaptı.

Sağlık yetkilileri, başkent Yeni Delhi'deki hastanelerde oksijen tüpü, yatak ve Kovid-19 tedavisindeki bazı önemli ilaçların eksikliğinin baş gösterdiğini belirterek, merkezi hükümete, eyalete acil yardım ve eksiklerin giderilmesi çağrısında bulundu.

YENİ VARYANTIN ETKİSİ

Salgının dünya genelindeki yeni dalgasını ilk karşılayan ülkelerden biri olan Hindistan'da, Kovid-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor.

Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, uzmanlarca endişe kaynağı olarak görülüyor. Virüsün bu mutasyonları, Hindistan'da 30 Aralık 2020'den bu yana genetik sekansı çıkarılan 11 bin virüs numunesinin yüzde 7'sinde tespit edilmişti.

Fahrettin Koca'nın 'Türkiye'de görüldü' dediği varyant Hindistan'ı bu hale getirdi! - Resim : 2

BAKAN KOCA: HİNDİSTAN VARYANTI ÇIKTI

Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirdiği canlı yayında Hindistan varyantından da bahsetmişti. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Mevcut mutasyonlar dışında yeni bir tür daha ortaya çıktı. Hindistan varyantı olarak bilinen yeni bir tür mutasyon daha tespit edilmiştir.

Ülkemizde henüz bu varyant tespit edilmese de yine hızlı bulaşan bu varyanta karşı da tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda Hindistan’dan ve Hindistan temaslı seyahatlerden ülkemize giriş yapmak isteyen kişiler belirlenen yurtlarda karantinaya alınarak 14 gün gözetim altında tutulduktan sonra ülkeye girişlerine izin verilmektedir” ifadelerini kullandı.




Etiketler
Hindistan Fahrettin Koca Hastane Türkiye