Rusya'da çarpıcı Erdoğan yorumu: Başka çaresi kalmadı

Yeni ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin'le bile görüştüğünü, ancak Erdoğan'ı hala aramadığını hatırlatan analiz yazısı, Erdoğan'ın Trump döneminde yürüttüğü "iki sandalyeye birden oturma" politikasını Biden'le yürütemeyeceği görüşünü dile getirdi.

Rusya'da çarpıcı Erdoğan yorumu: Başka çaresi kalmadı

Carnegie Moskova Merkezi tarafından yayınlanan bir analiz, Türkiye'nin ABD ile ilişkileri eski rayına oturmasının yakın gelecekte mümkün olmadığı görüşüne yer veriyor.

Dimitar Beçev imzalı değerlendirme yazısında, bu nedenle "Erdoğan'ın Rusya'yla yakınlaşmaktan başka çaresi olmadığı" savunuluyor.

Beçev, Kremlin yönetiminin de bu durumun çok iyi farkında olduğunu, bu yüzden Türkiye'nin Batı ittifakına yaptığı reveranslara sınırlı tepkiler vermekle yetindiğini belirtiyor.

Türkrus sitesinin haberine göre, yeni ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin'le bile görüştüğünü, ancak Erdoğan'ı hala aramadığını hatırlatan analist, Erdoğan'ın Trump döneminde yürüttüğü "iki sandalyeye birden oturma" politikasını Biden'le yürütemeyeceği görüşünü savundu.

Bu bakımdan Dimitar Beçev, Erdoğan'ın her ne kadar Ukrayna'yı destekler bir pozisyonda dursa da, eninde sonunda yine Rusya'yla yakınlaşmak zorunda kalacağını ileri sürdü.

Etiketler
Joe Biden Rusya