Rusya'dan Montrö misillemesi mi? Türkiye'ye uçuşlara sınırlandırma getirildi

Rusya'dan, Türkiye ile havayolu iletişiminin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılması kararı.

Rusya'dan Montrö misillemesi mi? Türkiye'ye uçuşlara sınırlandırma getirildi

Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırma kararı alındığını açıkladı.

Golikova, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye ile Rusya arasındaki hava yolu taşımacılığına dair açıklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çeşitli önlemler alınacağını ifade eden Golikova, "Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırmasına karar verildi." dedi.

İstanbul ile Moskova arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilebileceğini kaydeden Golikova, "Ayrıca Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya’ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak." diye konuştu.

Süreci yakından takip etmeyi devam ettireceklerini belirten Golikova, salgınla ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemesi halinde uçuşların tekrar normale döneceğini söyledi. (AA)

Rusya'dan Montrö misillemesi mi? Türkiye'ye uçuşlara sınırlandırma getirildi - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

ABD KARADENİZ'E SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERME KARARI ALMIŞTI

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim tırmanırken ABD'den tansiyonu iyice yükseltecek bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı'nda görevli yetkili, "Karadeniz'e savaş gemisi gönderebiliriz" dedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise ABD'nin gelecek hafta savaş gemisi yollayacağını doğruladı.

MONTRÖ DOLAYISIYLA TÜRKİYE KİLİT KONUMDA

ABD donanmasının Karadeniz’de rutin olarak devriye gezdiğini vurgulayan yetkili Karadeniz’e savaş gemisi yollamanın ise “Moskova’ya, ABD’nin gelişmeleri yakından izlediği” mesajını vereceğini söyledi.

Montrö Anlaşması uyarınca ABD’nin Karadeniz’e savaş gemisi göndermeden önce tam 14 gün Türkiye’ye bilgilendirme vermesi gerekirken Ankara’dan flaş bir açıklama geldi.

TÜRKİYE: ABD GEMİLERİ 4 MAYIS’A KADAR KALACAK

Reuters haber ajansın son dakika gelişmesi şeklinde servis ettiği haberde, Dışişleri Bakanlığı ABD’nin Türkiye’ye konuyla ilgili bilgi verdiğini aktardı. Yapılan açıklamada Boğazlar’dan iki ABD savaş gemisinin geçerek Karadeniz’e gideceği belirtildi.

Yapılan açıklamada ABD’ye ait savaş gemilerinin 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacağı belirtildi.

Etiketler
Koronavirüs Rusya Türkiye