İran'daki nükleer tesise saldırı sonrası Netanyahu'dan açıklama: 'İran'dan daha ciddi ve tehlikeli bir tehdit yok'

İran'ın Natanz kentindeki nükleer tesise yönelik İsrail kamu medyasınca duyurulan Mossad'ın siber saldırısının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ndan ilk açıklama geldi.

İran'daki nükleer tesise saldırı sonrası Netanyahu'dan açıklama: 'İran'dan daha ciddi ve tehlikeli bir tehdit yok'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu

İran'ın Natanz kentindeki nükleer tesise yönelik İsrail kamu medyasınca duyurulan Mossad'ın siber saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan Netanyahu, Ortadoğu'da İran'dan daha ciddi ve tehlikeli bir tehdit yok. İran nükleer silah ve füze geliştirme arayışından vazgeçmedi. İran sürekli olarak İsrail'in yok edilmesi çağrısı yapıyor" dedi. İsrail Başbakanı, Natanz'daki saldırıya değinmeden "İran'ın İsrail'i yok etme hedefine ulaşacak nükleer yeterliliği elde etmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

AUSTİN İRAN HAKKINDA KONUŞMADI

Austin ise yaptığı açıklamada İran'a değinmedi, genel olarak ABD ile İsrail arasındaki askeri işbirliğini güçlendireceklerinden söz etti.

ABD yönetiminin İsrail'e "güçlü bağlılığını" dile getiren Austin, "bölgedeki ortak zorluklara yanıt verirken İsrail ile yakın istişarelerde bulunmak yönündeki samimi isteklerini" iletmek üzere yüz yüze görüşmenin önemli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Etiketler
İran İsrail Binyamin Netanyahu Saldırı