İngiltere'de 2.6 milyon sterlinlik restorasyon maliyeti krize neden oldu

İngiltere'de 10 Numaralı Başbakanlık konutunun yanında bulunan "9 Numaralı" basın ofisinin 2.6 milyon sterlini geçen restorasyona maliyeti, ülkede büyük tepkiye neden oldu.

İngiltere'de 2.6 milyon sterlinlik restorasyon maliyeti krize neden oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'da 10 Numaralı Başbakanlık konutunun yanında bulunan "9 Numaralı" basın ofisinin 2.6 milyon sterlini geçen restorasyona maliyeti, ülkede büyük tepkiye neden oldu.

Muhalefetten tepki

Muhalefetteki İşçi Partisi, Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) çalışanları için önerilen yüzde 1 maaş zammı göz önünde bulundurulduğunda Başbakan Boris Johnson'ın 'utançla başını eğmesi' gerektiğini ifade etti.

Ayrıca muhalefet, 'gösterişli projelere' harcanan 2.6 milyon sterlin nedeniyle Başbakan Boris Johnson'ın önceliklerini sorguladıklarını da belirtti.

Kabineden açıklama

Konuya ilişkin kabineden açıklama geldi.

Kabine Ofisi'nin yaptığı açıklamada, "Görsel-işitsel ekipman, internet altyapısı, elektrik işleri ve aydınlatma dahil olmak üzere bir defaya mahsus sermaye gerektirecek. Bilgilendirmelerin televizyonda yayınlanmasının, şimdi ve gelecekte hükümetin çalışmaları hakkında kamusal hesap verme sorumluluğunu ve şeffaflığı artıracağından bu harcama kamu yararınadır" denildi.

Etiketler
Rize Bakanlık İngiltere Konut