Joe Biden'ın yönetiminde 3 Türk kadına önemli görev

Geçtiğimiz günlerde yemin ederek göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetiminde görev alacak kişiler arasında 3 Türk kadın da var. Didem Nişancı ve Özge Güzelsu'nun ardından Naz Durakoğlu da önemli bir göreve atandı.

Joe Biden'ın yönetiminde 3 Türk kadına önemli görev

ABD Joe Biden geçen hafta yemin ederek görevine başladı. Joe Biden'ın göreve gelmesiyle birlikte ABD'de üst düzey pozisyonlara yeni atamalar yapılırken, üç Türk kadına önemli görevler verildi. Dışişleri, Savunma ve Hazine bakanlıklarında Türk kadınlar yönetici pozisyonlarına getirildi.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin ilk kadın Hazine Bakanı Janet Yellen seçilmiş, Yellen'a Hazine Bakanlığı görevinde özel kalem müdürü olarak Türk asıllı Didem Nişancı eşlik edeceği açıklanmıştı. Biden'ın kabinesinde 2 Türk kadının daha yer alacak.

Biden yönetimine seçilen 2. Türk Savunma Bakanlığı Baş Hukuk Müşavir Yardımcılığı'na Özge Güzelsu atandı.

Son olarak Naz Durakoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Yasama-Kongre İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı oldu. Durakoğlu ABD Dışişleri Bakanlığı'na tarihinde en üst düzey göreve getirilen Türk oldu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: NAZ DURAKOĞLU

Naz Durakoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Yasama-Kongre İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. Barack Obama döneminde de Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu müsteşarın Başdanışmanı olan Durakoğlu, Rutgers Üniversitesi’nde lisans ve Deniz Savaşı okulunda master yaptı.

SAVUNMA BAKANLIĞI: ÖZGE GÜZELSU

Joe Biden yönetimine seçilen 2'nci Türk, Savunma Bakanlığı Baş Hukuk Müşavir Yardımcılığı'na atanan Özge Güzelsu oldu. California'da avukatlık yapan, önceden Senato Askeri Komitesi'nde çalışan Özge Güzelsu, Türkiye’ye karşı Kürt gruplara destek veren görüşleriyle bilinen ülkenin ilk siyahi Amerikalı Bakanı emekli general Lloyd Austin’in yönetimi altında Savunma Bakanlığı Baş Hukuk Müşaviri olarak görev yapacak. Güzelsu, Stanford ve Harvard üniversitelerinde eğitim gördü.

HAZİNE BAKANLIĞI: DİDEM NİŞANCI

ABD'nin Hazine Bakanı Janet Yellen oldu. Yellen'a Hazine Bakanlığı görevinde özel kalem müdürü olarak Türk asıllı Didem Nişancı eşlik edecek. Didem Nişancı 9 Mart 1973 tarihinde dünyaya geldi. 1991-1995 yılları arasında ABD'de Ekonomi alanında eğitim aldı.

Didem Nişancı daha önce eski ABD başkanı Barack Obama döneminde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunda (SEC) özel kalem müdürlüğü yapmış ve 2018'de Bloomberg'e geçmeden önce Promontory Finansal Grup şirketinde çalışmıştı.

Joe Biden'ın yönetiminde 3 Türk kadına önemli görev - Resim : 1

Etiketler
Joe Biden Şile